DISTRIBUIȚI

U Cluj nu pare să se simtă bine la Timișoara, unde a remizat cu 1-1 contra Ripensiei, după ce Dumiter a marcat pentru timișoreni la ultima fază. Ardelenii au condus din prima repriză, după reușita lui Dorin Goga, într-un meci în care fondul sonor l-au asigurat mai mult suporterilor oaspeților. Prima repriză a a fost dominată de echipa lui Adrian Falub, pe un fond slab de joc al gazdelor, care au revenit însă pe final și au luat un punct prețios.

Roș-galbenii au jucat cu trei fundași centrali, dar asta nu a oprit șarja ofensivă a ”șepcilor roșii”. Florescu, Goga sau Gavra au atacat poarta lui Păduraru. O centrare de pe dreapta a lui Florescu putea fi periculoasă în minutul 21, deoarece Marius Coman a reluat periculos cu capul, dar Păduraru a boxat în față și Gavra a reluat pe lângă buturi. Ripensia a fost periculoasă doar în minutul 25, Apro a obținut un corner după o lovitură liberă bătută direct pe poartă, iar la executare, după ce Takacs a lovit mingea cu spatele, același Apro a tras în Străuț, care era căzut la pământ. U Cluj a mai irosit două ocazii prin Florescu și Gavra, iar din minutul 40 l-a scos pe Takacs, accidentat. Nou-intratul Alex Coman a centrat însă perfect în fața porții imediat cum a intrat, iar Goga a înscris ușor din 4 metri, pentru 1-0 la pauză, după ce Hațiegan a prins un șut puțin peste poartă.

După pauză, alți fani clujeni au fost lăsați pe stadion față de cei 12 care au cântat în prima repriză, dar Ripensia a fost echipa ce a jucat mai bine. Apro a bătut din nou din faxă fixă pe poartă, Dur-Bozoancă a respins, dar la fază următoare tot Apro a fost în poziție de șut și a trimis puțin pe lângă poartă. A fost apoi rândul lui Dumiter. La prima încercare, Dur-Bozoancă a prins balon, iar apoi, Cordoș l-a blocat pe atacantul ripensist. Dumiter a mai avut o reluare periculoasă cu capul după un corner, dar Dur-Bozoancă a intervenit din nou. U Cluj a continuat să rateze, cu un șut în plasa laterală a lui Hațiegan, iar apoi, Abrudan a trimis pe lângă poartă, deși scăpase singur spre buturi șu se afla la 8 metri. Ripensia a mai avut doar un șut parabil, pe centrul porții, în cel 90 de minute, tot al lui Apro. A marcat însă în minutul 93, după un corner de pe dreapta. Bădăuță a recentrat cu capul, iar Dumiter a înscrie din 5 metri, rămas singur cu portarul, și ținut în poziție regulamentară de Gabi Giurgiu.

Ripensia Timișoara: Păduraru – Ad. Popa, Străuţ, Apro, C. Toma, M. Toma (min 64 Țiereanu) – Popovici,Burdeţ, Anghelina (min 77 Bădăuță), Al. Popovici, Cluci (min 65 Zaluschi)- Dumiter

“U” Cluj: Dur-Bozoancă – Takacs (min 40 A. Coman, min 81 Sepsi)), Abrudan, Andr. Cordoş, Berci – Gab. Giurgiu, G. Florescu – Haţiegan, Goga (min 75 Greu), Gavra – M. Coman

Radu Suciu a recunoscut că Ripensia a avut noroc. ”Un egal norocos, fără discuție. Și noi la rândul nostru altădată am pățit-o pe final. Am făcut un joc temător astăzi, nu știu de ce. Este o întrebare veche. Să vedem dacă reușim să o corectăm. Nu cred că trebuia să abordăm jocul temător astăzi, am avut și doi jucători răciți, Apro și Călin Toma, și s-a văzut. Apro trebuia să urce mai mult. Când am vrut să ieșim și să pasăm, nu ne-a ieșit. Cel puțin pe mine m-a surprins U Cluj cu pressingul făcut, nu l-am mai văzut în meciurile anterioare, sau poate nu am fost noi capabili să jucăm. Nu am jucat cu mingi peste apărare, cum ne-am propus, am avut multe nesincronizări între cel care pasa și cel care pleca.  Am stat bine în teren, cu așezarea nu am ce să le reproșez, singurul lucru deranjant a fost frica de joc. U Cluj este într-o creștere evidentă, de aceea mi se pare un rezultat bun. De aceea mi se pare un rezultat important”, a precizat directorul sportiv al Ripensiei.

Adrian Falub a răcnit la elevii săi la vestiare, în scene greu de imaginat. Cu multe puncte pierdute deja, antrenorul clujenilor e însă convins că echipa sa va promova. ”Am pierdut 2 puncte după un meci pe care l-am controlat de la un capăt la altul. Ne-am creat ocazii, am dominat. Nu știu dacă Ripensia a avut două ocazii tot meciul. Am pierdut 2 puncte foarte importante pentru noi în lupta pentru promovare. Am crezut că meciul e terminat și nu am reușit să ținem de minge, nu trebuia să avem la ultima fază corner la poarta noastră și ei să să centreze. Ne-am propus să câștigăm, cred că meritam să câștigăm după cum am jucat. Am făcut o primă repriză foarte bună, în a doua nu am mai jucat așa de bine, este adevărat. Nu ne gândim să ratăm promovarea. U va promova, cu siguranță, Mă bazez pe tot ce înseamnă U Cluj astăzi. Suntem la 3 puncte de un loc direct promovabil. Campionatul se joacă în continuare, nu e nimic pierdut”, a spus antrenorul clujenilor.

Etapa viitoare, Ripensia s eva deplasare la Aerostar Bacău.

(foto: facebook.com/RipensiaTimisoara)

LĂSAȚI UN MESAJ