DISTRIBUIȚI

Sâmbătă, ASU Politehnica va avea calitatea de oaspete la derby-ul cu ACS Poli, jucat pe stadionul Electrica. Cosmin Petruescu se așteaptă la un joc dificil, în ciuda tuturor problemelor majore ale echipei retrogradate.

Tehnicianul nu e convins că ACS va avea un singur atacant valid, deși ar fi vorba doar de Denis Golda. ”Va fi un joc între două echipe cu aproximativ același nume, dar cu o situație diferită. Poziția din clasament, valoarea loturilor nu mai contează. Cu siguranță ambele echipe sunt extrem de motivate. Adversarul are mulți jucători tineri, retrograți din Liga I, cu doi-trei jucători cu experiență în jurul cărora încearcă să construiască o echipă, cu care, din ce am citit din declarațiile lor, vor să revină pe prima scenă. Pozițiile din clasament ale celor două echipe nu ne mulțumesc și nu sunt conform cu realitatea. ACS practică un joc bărbătesc, în care caută contactul fizic, au o talie bună și sunt foarte periculoși la fazele fixe. Deși sunt mulți tineri, unii dintre ei au avut prezențe constante în echipa care acum doi ani s-a salvat de la -14 puncte. În meciurile anterioare, 60-70 de minute au jucat de la egal al egal cu toți adversarii. Au pierdut jocurile pe final, când nu mai aveau absolut nimic de pierdut, și au jucat la totul sau nimic. Noi deocamdată știm doar că Stere este cert suspendat”, a declarat antrenorul lui ASU Poli.

Fost jucător al celor de la ACS, alin Ignea spune că a mai discutat acum câteva săptămâni cu foști colegi și îi simte supărați. ”Un meci foarte greu prin prisma echipelor. Amândouă suntem din Timișoara, sperăm să ne luăm revanșa pentru meciul pierdut cu Ripensia. Pe Electrica am mai jucat, dar doar când eram junior. E un teren micuț, îngust, vom vedea mâine cine are câștig de cauză, sperăm să fim noi. Și la Brăila a fost un teren foarte îngust, dar nu cred că va fi la fel prost. Foștii colegi sunt supărați pe situație, în general”, a precizat Alin Ignea.

Alexandru Cherecheș a început fotbalul la Zalău, dar s-a transferat de copil la ACS Poli, de unde a plecat însă cu memoriu pentru neplata salariilor. ”Îi cunosc pe majoritatea băieților de acolo. Cu siguranță nu va fi un meci ușor. Știm cu toții problemele lor, dar asta nu înseamnă că ne dă câștig de cauză. Trebuie să avem atitudine și să ne luăm revanșa după ultimul meci pierdut în fața suporterilor. Le sunt recunoscător celor de la ACS Poli, pentru că mi-am făcut mai mult de jumătate de juniorat acolo. În ultimele luni pot să spun însă că s-au comportat urât cu mine și vreau să mă rezum la atât”, a precizat Cherecheș.

Meciul va fi arbitrat la centru de arădeanul Mircea Ardelean, chiar înainte de jocul direct al lui ASU cu UTA. Suporterii vor mărșălui spre stadion din Piața Traian. Partida începe sâmbătă la roa 11 pe Electrica și nu este televizată.

(foto: facebook.com/pg/sspolitimisoara)

LĂSAȚI UN MESAJ