DISTRIBUIȚI

Nici ASU Politehnica nu a putut rezista în fața celor de la UTA, cu care a pierdut la scorul de 3-1 după un meci îndoliat după decesul a doi fani arădeni joi seara. „Bătrâna Doamnă” a câștigat după dubla lui Norbert Janos și golul marcat de Ciprian Rus, în timp ce bănățenii au înscris prin Bogdan Bozian, din penalti.

Meciul a început cu momente de comemorare a lui Bogdan Mihoc și Bogdan Moisi, suporterii decedați când se întorceau de la repetițiile pentru coregrafia meciului de sâmbătă. Mera a dus o coroană de flori la Peluza Nord, unde arădeni au avut câțiva suporteri. Fanii ultrași însă au venit și au lăsat mesaje pentru cei decedați, iar apoi au plecat de la stadion. În primele 15 minute, fanii timișoreni nu au cântat. Pe acest fundal de liniște, UTA a înscris în minutul 14, după o cursă a lui Janos, care a șutat apoi la colțul lung. Gazdele au avut un șut trimis puțin pe lângă poartă de Vidrăsan. Din minutul 38, Scutaru a ieșit accidentat, iar peste două minute, UTA a marcat din nou. Ciprian Rus a pătruns în careu și i-a centrat lui Janos, care din 8 metri a marcat pe lângă Murariu. Diferența putea să fie și mai mare, dar Vădrariu a ratat incredibil după ce a interceptat o minge. Până la pauză, același jucător a centrat pentru Costin, care a trimis puțin peste poartă.

La pauză, Dusan Uhrin a venit să salute galeria timișoreană, pentru un moment de bucurie după cele de tristețe. Timișorenii au jucat ceva mai bine în repriza a doua. Velici putea înscrie, dar a tras slab din 10 metri, fără probleme pentru Orlic. Totuși, în minutul 63, Velici a obținut un penalti după ce Orlic l-a lovit din plin în careu. De altfel, Paul Copaci a fost victimă colaterală, și a fost și dus în ambulanță pentru îngrijiri medicale. De la punctul cu var, Bozian a marcat pentru 2-1 și relansare a meciului. Timișoara nu a putut să marcheze, deoarece a avut puține ocazii. La una, Lazea a trimis cu capul peste poartă. Plusul ofensiv de pe bancă a venit în minutul 86, la înlocuirea lui Plămadă, iar peste un minut, UTA a marcat din nou. Enescu i-a pasat lui Cubleșan, care l-a lansat pe Ciprian Rus, iar atacantul a înscris. Diferența putea crește în prelungiri, dar Alexandru Pop nu l-a putut învinge pe Murariu și scorul a rămas 3-1.

ASU Politehnica: Murariu – Bilia (min 80 Lazea), Scutaru (min 38 Nicolescu), Mera, Cherecheş, Vidrăşan, A. Ignea, Poparadu (min 86 Plămadă), Bedea, Bozian, Velici

UTA: Orlic – Cr. Costin, Al. Manea, S. Benga, Copaci (min 68 Cubleșan) – Vădrariu, Coulibaly – Andr. Enescu, N. Janos (min 74 Al. Pop), Petra (min 71 Oprea) – Cip. Rus

Cosmin Petruescu e de părere că echipa sa merita un egal. „Este foarte greu să facem o analiză a jocului la cald. Consider totuși că a fost o partidă cu două reprize diametral opuse. Prima a aparținut oaspeților, am încasat două goluri în urma a două contraatacuri, declanșate după două mingi pe care le-am pierdut în jumătatea adversă. Din punctul de vedere al atitudinii, chiar nu am ce să le reproșez jucătorilor, și-au dorit foarte mult o victorie în jocul de astăzi, și-au dorit să avem o prestație bună. Supramotivația nu duce întotdeauna la rezultatele dorite. În repriza a doua, am fost echipa care am condus jocul, am impus ritmul, am reușit să reducem din diferență și am mai avut alte două situații bune de a marca, dar nu am reușit să o facem, din păcate. Era normal ca la 2-1 pentru echipa adversă să riscăm mai mult pe faza de atac, astfel că a venit și golul al treilea, tot după un contraatac, ce a urmat unui corner executat de noi. Am riscat totul pentru a egala, am dus mai mulți oameni în careu decât am fi făcut-o în mod normal, și astfel am dat posibilitatea adversarilor să ne surprindă pe acel contraatac și să închidă jocul. Din păcate, din punct de vedere mental nu am reușit să fim la fel de lucizi ca în precedentele două partide, cu Ripensia și ACS Poli. Am fost ușor copleșiți de importanța acestui joc, iar aici am și avut unele scăpări, prin nerespectarea unor sarcini de joc. Fără să fiu acuzat de subiectivism, prima repriză a fost a oaspeților, iar a doua a noastră. Consider că un rezultat de egalitate era mai echitabil. În astfel de momente, fotbalul trece în plan secund, pentru că aceste sunt adevăratele tragedii. Îmi pare rău, pentru că am avut cea mai numeroasă asistență de la meciurile de pe teren propriu. Îmi pare rău că nu am reușit să-i facem fericiți pe suporteri. Noi suntem o echipă în construcție, iar campionatul este mai puternic decât anul trecut”,a declarat Cosmin Petruescu.

Ionuț Popa a vorbit despre salariile restante de la UTA. „Este o victorie care pe mine nu mă bucură, pentru că echipa și galeria trec prin momente extraordinar de grele. Este o victorie in memoria celor doi fani ai noștri care și-au pierdut viața în acel teribil accident. Poate dacă erau încă printre noi, aveam o galerie numeroasă și frumoasă și noi azi. Dedicam victoria celor doi mari absenți care s-au pregătit pentru acest meci, dar Dumnezeu a dorit să lipsească. Pe jucători i-a motivat acest lucru, dar și faptul că m-am înțeles cu ei ca de săptămâna viitoare să facem două antrenamente, marțea și joia. În rest, jucătorii își caută de lucru la muncile câmpului, la tăiat lemne, în construcții, pentru că încă nu e urât afară, pentru a face rost de bani. Cei trei căpitani (n.r. – Manea, Enescu și Rus)  au venit cu această ideea la mine, chiar i-am felicitat pentru idee, pentru că sunt cu adevărat bravi. Îi chem și la mine la teren, să taie lemne, să măture frunzele, să facă curățenie. Sper să nu plătesc amendă, pentru că ar lucra la negru. Probabil voi pleca, eu am venit să fac echipă și nu pot! Eu am venit la UTA să facă echipă, nu să fiu înjurat, să mă împac cu brava galerie și să nu se poată. Salariul este cel mai important pentru fotbalul românesc. Nu facem greva, încercăm să facem rost de bani. Ajung la vorba: sărăcia-n cur mă-mpunge, eu tot fug și ea m-ajunge. Când va putea conducere să facă rost de bani, vom primi salariile. Dacă noi putem să facem ciubuc e treaba noastră. Trebuie să batem fără drept la apel, patru trebuia să le dăm până la pauză. În repriza a doua ai noștri au stat fără să tragă aer în piept, ne-a călărit Poli cât a putut, apoi s-au mai trezit și ei. Până în iarnă mai stau, dacă nu mă dă conducerea afară după discursul meu fantastic. Apoi, la prima ofertă, pa. Nu pot să stau cu jucătorii care sunt nemulțumiți că dacă mai iau un salariu până la Crăciun, sunt accidentați, se dau accidentați. Când l-am văzut pe Mera cu acea jerbă, mi-a venit să plâng. Frumos, bravo lor, galeria de nota 10!”, a precizat Popa.

ASU Politehnica va avea o deplasare la Academica Clinceni etapa viitoare.

(foto: druckeria.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ