ACS Agroland Timișoara a reușit să se califice la Turneul de promovare în Divizia A1 de volei feminin, care va avea loc la finalul săptămânii, în organizarea clubului Miroslava Iași. Echipa antrenată de Dan Jitaru se află la primul sezon de existență și a reușit să acceadă în ultimul act al Diviziei A2 şi în context unui culoar favorabil.

Agroland a prins biletele pentru Turneul de promovare după ce concitadina CSU Poli a pierdut la ”masa verde” toate meciurile de turneul semifinal, după ce carnetele de joc ale voleibalistelor au fost furate de la sediul clubului. Echipa antrenată de Dan Jitaru va da piept la Turneul de promovare cu Rapid București, Miroslava Iași și CET Govora Râmnicu-Vâlcea, având un statut de outsideră. ”Nu se așteaptă nimeni ca noi să reușim ceva la acest turneu, și asta poate constitui un avantaj. Rapidul și Miroslava se văd deja promovate, ceea ce iar poate fi un avantaj pentru noi. Fetele sunt foarte dornice și entuziasmate, sperăm să putem combate blazarea și mediocritatea în care se scaldă celelalte echipe. Probabil dacă Rapid și Miroslava au echipe bune, vom termina pe locul trei. Singura noastră problemă e media de vârstă, sperăm să o depășim”, a declarat antrenorul Dan Jitaru.

În condițiile în care echipa abia s-a înființat, clubul nu a avut obiective de promovare încă din acest sezon. „Obiectivul nostru pentru acest sezon era să jucăm cât mai multe meciuri, ceea ce am reușit. De aici înainte, tot ceea ce facem peste constituie un bonus”, a explicat tehnicianul echipei. ACS Agroland și-a făcut deja și un plan în caz că va promova, deoarece prima ligă ar cere o serie de schimbări în echipă. ”Media noastră de vârstă e undeva la 15 ani. Sigur, dacă vom promova va trebui să facem o serie de modificări, pentru că jucătoarele noastre nu au experiența competițională necesară pentru a juca în prima ligă”, a adăugat Jitaru.

Meciurile de promovare vor avea loc în județul Iași, în perioada 1-3 mai. Fiecare echipă joacă un meci pe zi, iar programul exact se va stabili joi seara, la ședința tehnică.

Anda DELIU
(sursa foto: facebook.com/AgrolandVolei)

LĂSAȚI UN MESAJ