DISTRIBUIȚI

Campioana olimpică de la Rio, Ana-Maria Popescu, ex-Brânză, și-a lansat la Timișoara cartea ”En garde! Fetița cu masca tricoloră”, în cadrul competiției Cupa Floreta. Volumul prezintă povestea multiplei medaliate la spadă, sub forma unei povești pentru copii, cu personajul principal Brânzica.

Copiii de la Cupa Floreta au impresionat-o pe Ana-Maria Popescu, deoarece îi citiseră deja cartea. ”Pentru mine este o emoție de fiecare dată când Brânzica și povestea ei, cartea ”En gard! Fetița cu masca tricoloră” ajunge în fața copiilor. Mai ales că la Timișoara, Brânzica avea deja o grămadă de prieteni. Copiii și-au comandat și au citit cartea până să ajung eu aici. Deja știau povestea și m-a impresionat  tare mult dorința lor de a descoperi, de a învăța, de a se inspira din povestea Brânzică”, a precizat sportiva.

Sportiva, medaliată cu aur la Rio în proba pe echipe, spune că a dorit să inspire mulți copii cu povestea ei. ”Practic, este povestea mea, scrisă pe un ton amuzant, potrivit copiilor. Ideea a venit în momentul în care istoriseam pe rețelele de socializare povești, întâmplări de la competiții, din cantonamente. Iar prietenii din Social Media îmi scriau ”ce frumos scrii, când te gândești să scrii o carte?”. Am zis că ar fi prematur să încep cu autobiografia. Așadar, cum în scrimă am început cu pași mici, am zis să încep cu o carte pentru copii. Și de ce nu, urmează și alte surprize”, a precizat Popescu.

Cartea este una de succes, cu multe comenzi din țară. ”Primul tiraj este deja pe piață, cererea este foarte mare. Mă bucur că această poveste poate inspira alți copii.  Am ajuns în acest punct datorită oamenilor și  ambiției bineînțeles, și consider că a venit vremea ca eu să fiu unul dintre acești oameni pentru copiii care se visează campioni” , a explicat autoarea cărții.

Chiar dacă la Timișoara s-a concurat la altă armă, la o competiție europeană din circuitul de U10, U12 și U14 de floretă, spadasina Popescu a văzut mulți copii talentați. ”Cu siguranță pot apărea talente de aici. Sunt copii muncitori. Mă bucur să văd că această competiție crește de la an la an. Mă bucur să văd că s-a format o echipă aici, din organizatori, părinți, parteneri care se implică. Se întâmplă lucruri frumoase la Timișoara. Eu mă bucur să fiu la cea de-a treia ediție de până acum. Și sper că de la an la an să trăiască tot mai mult și de ce nu, să devină un reper pentru scrima românească. Mai ales că este important pentru noi să vedem viitorul pe aceste planșe. Noi suntem interesați de ce se întâmplă la competițiile de copii pentru că loturile naționale pentru viitoarele ediții ale Jocurilor Olimpice vor fi formate din acești copii”, a punctat Ana-Maria Popescu.

Bucureșteanca și-a adus aminte de primii ei pași în sport, și a spus că nu concura în săli de tipul celei de la Oituz, unde s-a ținut cupa Floreta. ”Cu siguranță nu aveam parte de o sală atât de frumoasă, de o organizare atât de bună. Dar emoțiile erau aceleași, și din partea sportivilor, și din partea părinților. Emoția este aceeași, pentru că asta face sportul, transmite emoții”, a mai spus Ana-Maria Popescu.

 

(foto: facebook.com/cursuriscrima)

LĂSAȚI UN MESAJ