DISTRIBUIȚI

Centrul de Arte Diverse Misc. găzduiește expoziţia de fotografie „”Memento mori” pînă în data de 8 noiembrie, între orele 16- 20.
Grupul s-a format în urmă cu cinci ani de zile pe Facebook, la inițiativa lui Silviu Ghetie, care a inventariat tot ce ține de tema morții în fotografia românească actuală.

Afișul include nume consacrate ale fotografiei românești, dar și tineri din noul val.
Expun: Ionuț Alexa, Vlad Bâscă, Alexandru Dragoș, Vasile Dorolți, Silviu Gheție, Patricia Hilbert, Ciprian Hord, Alex Mara, Oliver Merce, Cornel Pufan, Radu Taloș, Oleg Tishkovets, Remus Țiplea, René Triebl și Lucian Zamfir. Prin prezența pe afiș a lui René Triebl (Austria) și Oleg Tishkovets (Ucraina), expoziția capătă și deschidere internațională. Selecția numără peste 60 de fotografii color și alb-negru.

Tema „memento mori” se regăsește în toate marile religii ale lumii, de la hinduism la creștinism și este reprezentată plastic într-o multitudine de înfățișări, printre altele: sculptură, pictură, mozaicuri, literatură, cinematografie și, în ultimul secol și jumătate, fotografie. Noțiunea în sine de ”memento mori” reprezintă o tehnică spirituală practicată încă de pe vremea romanilor, când învingătorului care străbătea triumfal Roma i se șoptea mereu la ureche de către un sclav aflat în spatele lui: ”Nu uita că ești muritor”. Formula avea darul de a-l readuce cu picioarele pe pământ și de a-i reaminti că nu este nicidecum un zeu.

LĂSAȚI UN MESAJ