DISTRIBUIȚI

Din cauza temperaturilor scăzute, multe persoane se confruntă cu aceste boli specifice sezonului rece. Iarna este bine cunoscută ca fiind un mare inamic al sănătăţii, deoarece în această perioadă imunitatea tinde să scadă, iar viruşii să se instaleze mult mai uşor în organismul tău, generând diverse afecţiuni.

Cu siguranţă te-ai luptat cel puţin de câteva ori până acum cu unele dintre ele şi ştii deja cât de neplăcute sunt simptomele acestora. Mai departe, vei afla cum poţi să previi aceste complicaţii, cu ajutorul remediilor naturiste şi alimentaţiei sănătoase, fără să fie nevoie să îţi încarci organismul cu o multitudine de pastile.

Iată care sunt cele mai des întâlnite boli ale sezonului rece şi cum le poţi preveni mai uşor:

1. Infecţia urinară

Asemeni denumirii ei, este o afecţiune a tractului urinar, care apare la nivelul uretrei sau vezicii urinare şi se poate extinde spre rinichi, dacă nu este tratată la timp. Că simptome, se pot remarca durerile lombare (în una sau ambele părţi), urinatul foarte des şi dureri în timpul urinarii şi urinarea cu sânge (în cazul unei forme mai avansate). Pentru a preveni infecţiile urinare înainte ca acestea se instaleze în organism, este recomandat să urinezi cu regularitate, să consumi minim 2l de apă pe zi şi să porţi o lenjerie intima din bumbac, călduroasă, sau îmbrăcăminte specifică iernii, care să te protejeze de frig. Este indicat, de asemenea, să consumi suplimente alimentare care încurajează o bună funcţionare a tractului urinar şi să eviţi consumul de vitamina C, în cazul în care ai de a face cu o astfel de afecţiune. Poţi să vezi aici ce conţin capsulele recomandate pentru infecţia urinara şi cum e indicat să le administrezi.

2. Gripă şi răceala

Deşi au aceleaşi simptome, gripă şi răceala nu sunt unul şi acelaşi lucru. În cazul primei afecţiuni, simptomele sunt mult mai puternice şi încurajează o temperatură ridicată a corpului, frisoane, tuse şi infecţie în gât, dureri musculare, etc. În cazul răcelii, simptomele sunt asemănătoare însă mult mai indulgente, în prima fază. Gripă este o infecţie respiratorie de grad înalt, care se poate transmite foarte uşor de la o persoană la alta. De aceea, atunci când te confrunţi cu această boală, medicul îţi recomandă să rămâi în casă, fără să iei contact cu cei din jur. Vaccinurile împotriva gripei pot reduce semnificativ severitatea simptomelor, însă nu îţi aduc o garanţie a faptului să nu vei mai răci niciodată. Cel mai indicat în prevenirea acestei boli este un stil de viaţă sănătos, bazat pe o igienă cât mai strictă, un aport suficient de vitamine, minerale, legume şi fructe, care îţi pot asigura ţinerea sub control a acestei afecţiuni. Poţi să descoperi aici mai multe alimente care te ajută să lupţi împotriva răcelii şi gripei, pentru a-ţi ajuta organismul să lupte mai uşor.

3. Pneumonia

După cum ştii deja, pneumonia este o afecţiune la fel de dezagreabilă precum sună. Este, de fapt, o afecţiune la nivelul cailor pulmonare, iar cauzele acesteia pot fi fie virale, fie bacteriene, micotice sau toxice. Cel mai mare pericol pe care îl prezintă aceasta afecţiune este faptul că boala circula extrem de uşor pe calea aerului sau, în cel mai rău caz, sunt transportaţi din alte focare infecţioase din organism. Această boală se recunoaşte uşor prin febră, tuse, frisoane şi dureri la nivelul cutiei toracice. Pentru a preveni pneumonia, este obligatorie respectarea unor obiceiuri stricte legate de igienă, interzicerea contactului cu alte persoane şi evitarea aglomeraţiei atunci când se anunţă astfel de epidemii. Se poate face un vaccin antigripal, însă în cazul unei imunităţi mai scăzute, aceasta afecţiune se poate instala imediat în organism, dacă a fost preluată.

Bolile specifice sezonului rece pot fi atât prevenite cât şi tratate cu ajutorul unei alimentaţii şi a unui stil de viaţă sănătos. Fiind un anotimp dificil din acest punct de vedere, este important să fii atent la fiecare semnal de boala şi, în cazul în care simţi că organismul îţi dă semne negative, este indicat să consulţi imediat un medic.

 

LĂSAȚI UN MESAJ