DISTRIBUIȚI

Ce-ar fi fost da…?, în regia lui Ștefan Iordănescu, este un spectacol bazat pe un text original (după o idee a lui Florin Iepan) care evocă centenarul printr-o reinterpretare a trecutului, aducând în prim-plan povestea tragică a lui Faye, care descoperă o Românie în care Marea Unire din 1918 nu a avut loc niciodată.

Producția teatrală își propune să reconfigureze paradigma evenimentelor de cultură și istorie vie de pe scena românească, arătând că CENTENARUL este despre oameni, despre noi, toți cei care pot construi împreună și care au energia să ducă mai departe moștenirea trecutului. Puterea de a transforma România de mâine, pentru a ține pasul cu nevoile tinerei generatii, constă în puterea de a provoca prezentul și a de rămâne cetățeni activi, cu o dorință de schimbare de nestrămutat într-o lume tot mai instabilă.

 

Din distribuție fac parte: Mălina Manovici – Faye, Mădălina Toderaș Andrei – Zaranda, Laurențiu Pleșa – Andrei, Vadim Rusu – Roman Lavrov

 Echipa artistică:

Regie: Ștefan Iordănescu

După o idee de: Florin Iepan

Scenograf: Dorothea Iordănescu

Muzică: Ildiko Fogarassy

Mișcare scenic: Mădălina Ghițescu-Petre

Traducere dialoguri: Mălina Manovici

Light design: Lucian Moga

Video design: Sebastian Hamburger

În acest an, „Ce-ar fi fost, dacă…?” se va juca la Halele Timco, din Timișoara, în 12 decembrie 2018, de la orele 19:00 și 21:00. Intrarea este liberă.

Spectacolul este o producție a Asociației ATARAXIA și este finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Parteneri: Bega Grup și Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ