DISTRIBUIȚI

Anul acesta are loc a doua ediție a Taberei de Iglu din Parâng. În data de 12 ianuarie Adi Câmpleanu, împreună cu clubul de zbor Pro Adrenalin, organizează tabără în Parâng, pe Pârtia Slima. Provocarea este una reală. Cine dorește are ocazia să construiască un iglu și să petrecă noaptea în el. Nu vorbim de vreo tabără realizată într-un iglu gonflabil, ci de unul real. A se nota, temperatura în iglu poate ajunge la 15- 18 grade. Parcă sună bine, nu-i așa? Mai ales că este gratis. Doar curajul este pus la bătaie!

 

Tabăra de iglu este sprijinită de Primăria Petroșani, iar Răzvan Marica și Paul Tiberiu sar în ajutor cu ratracurile care vor aduna destul de multă zăpadă încât construcția de zăpadă să fie realizată. Salvamontiștii și jandarmii montani vor fi, bineînțeles, cu ochii pe tabără, să nu se întâmple ceva.

Adi Câmpeanu nu se joacă, știe ce vorbește când vă invită la o tabără de iglu. A învățat să facă acest tip de construcție în perioada în care a activat în Legiunea Străină. 5 ani a făcut parte din Compania de luptă montană, unde a învățat să facă un iglu tip adăpost.

Până la locul destinat taberei se va urca cu telescaunul, apoi, încet, la pas, pe lângă cabana IEFS, spre pârtia B, apoi spre Slima. Asta înseamnă vreo 2- 3 km cu aproximație. Așadar, tabbăra este destinată celor cu sânge rece și sete de aventură. Transportul bagajelor va fi asigurat însă de cabanierii care își pun utilajele la bătaie.

Experiența este destinată strict persoanelor adulte. Echipamentul necesar este un sac de dormit pentru -0 grade, neopren, pătură termică sau folie, lopată, lumânări tip candelă, 10 bucăți de persoană. Cine are butelie mică de gaz este așteptat să vină cu ea.  Participanții trebuie să aibă un rând de haine în care vor participa la efectuarea iglului, și alte haine de schimb (geaca groasă ,pantaloni groși, două perechi de mănuși, căciula (gluga), bocanci de schimb.

Pentru că se consumă multe calorii la construirea unui iglu, hrana este importantă. 2- 3 supe la plic se pun în pachetul cu alimente alături de conserve, salam, etc. Este permisă și băutura, dar este strict interzis excesul.

 

”Cine dorește să participe la această experiență trebuie să trimită un  SMS cu numele și orașul de domiciliu, cu mențiunea confirm pentru TABARA DE IGLU, la numărul meu de telefon 0736.858.939, până marți seara 08.01.2019„, transmite Adi Câmpean. Acesta răspunde și la telefon pentru oricine are vreo nelămurire.

#https://web.facebook.com/events/552960765168470/

LĂSAȚI UN MESAJ