DISTRIBUIȚI

Daniel Dorobanțu este  LIVE, joi, 10 ianuarie, de la ora 18.00, la Biblioteca Universității Politehnica Timișoara. Intrarea este liberă

De la debutul său în 1995, Daniel Dorobanțu a produs 11 albume de studio, numeroase lucrări de artă video, instalații, spectacole live și experimente multimedia.

Arta lui este o mărturie a unei viziuni dense despre explorare și căutare în sfera nedefinitului. Îl motivează un interes de lungă durată și o cercetare continuă asupra naturii inspirației însăși și asupra aspectelor contemplative și meditative ale procesului artistic.

Lucrările sale au fost comandate și promovate de Institutul Cultural Român și Centrul Ars Electronica din Linz și menționate în The New York Times și The Guardian. Este considerat un pionier al muzicii ambient în România.

În 1995, Daniel Dorobanțu a fondat Thy Veils ca proiect individual de studio iar 13 ani mai târziu îl transformă într-un ansamblu de artă sincretică. E singura trupă din România invitată la Festivalul Sziget timp de trei ani consecutiv.

În 2010, lucrarea de artă digitală realizată de Daniel Dorobanțu și Michaela Konrad, Memories of Now, a intrat în colecția Muzeului Ars Electronica din Linz, cel mai important centru de expunere a artei electronice din lume, astfel Daniel devenind primul artist român care expune aici.

În 2012, realizează instalația video publică Danube Connection: Story & Glory. E parte dintr-un amplu proiect transnațional derulat de Institutul Cultural Român împreună cu Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 în Viena, Bratislava și Budapesta.

Între proiectele recente ale artistului se numără cine-concertele din “seria de basm”. Elemente arhaice, primordiale, de mitologie și folclor românesc sunt aduse în modernitate prin cele mai actuale tehnici de producție și prezentare audio-vizuală.

LĂSAȚI UN MESAJ