DISTRIBUIȚI

Polițiștii locali au identificat tânărul care a scris cu spray-ul de tip graffiti pe clădirea Colegiului Național C.D. Loga, de pe strada cu același nume.

Mai exact, acesta a scris, în noaptea de 04.01.2019, în jurul orei 02.00, pe fațada imobilului menționat deteriorându-l și creând astfel un aspect inestetic. Adolescentul are 19 ani, și este din Timișoara, acesta fiind sancționat cu amendă maximă, conform Legii 554/2003 privind măsuri pentru asigurarea aspectului estetic al localităților, de 2500 lei. De asemenea, datele acestuia au fost comunicate reprezentanților Colegiului C.D. Loga, în vederea efectuării demersurilor de recuperare a prejudiciului ca urmare a refacerii fațadei deteriorate.

 

Tânărul a declarat că a scris pe clădire crezând că va fi amuzant pentru prietenii săi. Acesta este cel de-al doilea caz în ultimele două săptămâni în care astfel de tineri sunt depistați si sancționați drastic pentru astfel de fapte.

Poliția Locală Timișoara atrage din nou atenția că înscrierea sau aplicarea pe ziduri, pe fațadele imobilelor proprietate publică sau privată, pe monumente istorice și de arhitectură sau pe orice alt tip de construcții a inscripțiilor neautorizate, prin utilizarea de vopsele, spray-uri și alte asemenea materiale care murdăresc sau produc deteriorarea ori distrugerea bunurilor în cauză, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 lei la 2500 lei, cei depistați riscând și fie trași la răspundere și cu privire la măsurile de curățare sau refacere a fațadelor. Un alt caz, depistat tot în zona respectivă, pe C.D. Loga, aseară, în jurul orei 23.30, este cel al unui tânăr de 20 de ani, B.R. din Hunedoara, care a fost sancționat tot cu 2500 lei conform HCL 371/2007, deoarece a făcut drifturi, turând motorul autoturismului Hyundai la volanul căruia se afla.

LĂSAȚI UN MESAJ