DISTRIBUIȚI

Incredibila și trista poveste a candidei Eréndira și a bunicii sale fără suflet/Die unglaubliche und traurige Geschichte von der einfältigen Eréndira und ihrer herzlosen Großmutter, este spusă vineri, 25 ianuarie, de la ora 19.30, la Teatrul German de Stat.

Spectacolul spune povestea Eréndirei, care nu are decât paisprezece ani când bunica sa, acuzând-o de incendierea casei, o obligă să se prostitueze. În timp ce sute de bărbați se înșiră în fața cortului Eréndirei, bunica negociază prețul și numără banii. Şi Ulise, tânăr și frumos ca un înger, o dorește. După ce tentativele de fugă ale celor doi îndrăgostiți eșuează, ei plănuiesc o crimă. „Incredibila și trista poveste a candidei Eréndira și a bunicii sale fără suflet” este considerată una dintre cele mai emoționante povestiri ale lui Gabriel García Márquez. Unele motive din capodopera „Un veac de singurătate” sunt îmbinate aici cu teme precum vinovăția și ispășirea, dragostea și moartea. Un laureat al premiului Nobel pentru literatură, un regizor de excepție, care semnează și adaptarea scenică a textului, și un ansamblu consacrat abordează această lume magică, în care realitatea și imaginarul se întrepătrund.

de Gabriel García Márquez –– Regia: Yuri Kordonsky

Regia: Yuri Kordonsky • Decorul: Helmut Stürmer • Costumele: Ioana Popescu • Dramaturgia: Rudolf Herbert • Muzica: Cári Tibor • Light-design: Nosz Botond

Cu: Olga Török, Ida Jarcsek-Gaza, Horia Săvescu, Rareș Hontzu, Franz Kattesch, Radu Brănici, Isa Berger, Dana Borteanu, Harald Weisz, Aljoscha Cobeţ, Richard Hladik.

Spectacol participant la ediția 2018 a Festivalului Național de Teatru: https://fnt.ro/2018/selectie-oficiala-fnt-2018/

Producție premiată UNITER la categoria Cea mai bună scenografie- Helmut Stürmer (decor) și Ioana Popescu (costumele și desenele în nisip live), – aceasta din urmă fiind scenograf angajat al TGST – pentru munca extraordinară pe care au depus-o la spectacolul Incredibila și trista poveste a candidei Eréndira și a bunicii sale fără suflet.

LĂSAȚI UN MESAJ