DISTRIBUIȚI

Vești deloc îmbucurătoare ne sosesc din interiorul Companiei Locale de Termoficare Colterm SA. Conducerea societății ar fi reușit de curând, din câte ni se spune, cel puțin trei achiziții cu cântec. Nu vă gândiți că, pe bază de muzicuță, energia termică va sosi pe ritmuri de salsa. Nicidecum.bonfiscalblurat
În 20 februarie a.c., Colterm SA a achiziționat prin cumpărare directă de la Romics SRL Timișoara impresionanta cantitate de 21.000 (douăzecișiunudemii) de litri de lapte UHT (3,5% grăsime) la prețul de 2,80 lei + TVA / litru (adică un preț total de 3,472 lei).
Logic ar fi fost ca, la o asemenea cantitate, absolut colosală, prețul să fi fost unul sub prețul pieței. Ei bine, nu! Dacă la Lidl un litru de lapte UHT (3,5% grăsime) costă 3,39 lei, Colterm SA a cumpărat cantitatea menționată, cu aceleași specificații referitoare la grăsime, cu un preț chiar sensibil mai mare. Și noi care credeam că, în economia de piață, cantitatea este cea care dictează prețul după principiul „mai mult, mai ieftin – mai puțin, mai scump”.
În altă ordine de idei, interesantă este – ni se spune – și dezinvoltura cu care Colterm SA închiriază una-alta, deși prețurile plătite i-ar permite oricând să cumpere cash, prin credit ori leasing astfel de utilaje / bunuri. Este și cazul închirierii unui autotractor cu semiremorcă de 20t (fără coviltir, dar cu carburant și sofer), pentru care Colterm SA plătește Energomontaj SA București suma de 17.360 de lei. N-ar fi fost, oare, mai oportun (și mai ieftin) ca reprezentanții Colterm să se orienteze, iar societatea să dețină deja un astfel de autotractor în proprietate? Noi, ca și sursele noastre de altfel, credem că da.
Tot la fel de importată este și achiziționarea, de la Incremental SRL, a trei monitoare LCD de 55” (NEC MultiSync P553) la “numai” 8.885,24 de lei plus TVA.
Bucata.
Nu degeaba v-am spus că, la Colterm SA, compentența dă în foc, nu alta…

Cătălin DOCEA

LĂSAȚI UN MESAJ