DISTRIBUIȚI

În 16 și 18 iulie, între orele 18.00 și 20.00, locuitorii din zona Sinaia sunt invitați în Piața Mocioni (Sinaia) în spatele stației de tramvai, pentru a se întâlni și discuta cu membrii proiectului CiviCultura, aceasta fiind a doua etapă a vizitelor de cunoaștere a problemelor civice din cartierele Timișoarei.

Marți, 16 iulie, între orele 18.00 și 20.00, membrii trupei de teatru Thespis (CCS Timișoara) continuă seria de interviuri din cartiere, în cadrul programului CiviCultura, și vor fi prezenți în Piața Mocioni (Sinaia) pentru a se întâlni cu locuitorii zonei și pentru a afla care sunt problemele din cartierul lor și cum le pot rezolva împreună. Evenimentul se va continua cu o ședință deschisă de improvizații joi, 18 iulie, între orele 18.00 și 20.00, tot în Piața Mocioni, care va scoate la lumină problemele expuse de locuitori, găsindu-se modalități de implicare a comunității în rezolvarea lor.

Colectarea problemelor de interes din 4 cartiere din oraș (Dacia, Sinaia, Complexul Studențesc, Traian) reprezintă primul pas al proiectului CiviCultura și presupune aflarea problemelor locuitorilor din cartiere, legate de comunitatea în care trăiesc. Voluntarii vor lucra în grupuri vizibile, vor lua interviuri trecătorilor și vor informa oamenii despre evenimentele care vor avea loc în următoarele luni.

Activitatea principală a proiectului Civicultura, spectacolul nucleu al proiectului, se va realiza concomitent în cele 4 scene urbane: Parcul Dacia, Parcul Poporului, Complexul Studențesc și Piața Mocioni (Sinaia), conectate prin sisteme video live. Spectacolul va avea loc în 19 octombrie și va însuma realizarea unor momente inter-disciplinare artistice, împreună cu publicul și artiști de notorietate.

LĂSAȚI UN MESAJ