Timișoara intră într-o relație aventuroasă cu filmul european și lubeniță în loc de popcorn. A şasea ediţie Ceau, Cinema! va avea loc în perioada 18-21 iulie, la Timişoara şi Gottlob, prima localitate rurală din România cu un cinematograf renovat. Ceau, Cinema! este un festival dedicat filmului european, organizat de Asociaţia Marele Ecran şi Asociaţia Pelicula Culturală.

Proiectul este organizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC).

Anchete bizare, jafuri care se termină prost, detectivi laconici, pseudosavanți, bandiți siniștri, prădători nocturni și, inevitabil, femme fatale. Apropo, între musafirii speciali se numără Maria Drăguș, Mălina Manovici și “villainul” absolut al filmului românesc, Vlad Ivanov.

Nu lipsesc suspecții principali: 6 filme în competiția Ceau, documentarele proaspete de Docminică, Filmele Bănățene, precum și noi descoperiri. Pe scurt, cinema pursânge. Scena crimei: Grădinile de Vară și curțile Timișoarei, cinematograful sătesc de la Gottlob.

Dacă îți curge filmul prin vene, atunci îți iei abonament din timp cu 60 de lei, cu acces la toate proiecțiile din festival. Iar dacă vrei să fii și mai complice, îți iei pachetul “Cinefil Înrăit” în valoare de 100 de lei (include abonament, o traistă sau tricou la alegere din colecția Ceau!, plus un set de stickere desenate de artiști cumsecade, precum Sorina Vazelina, Mircea Popescu, Ana Kun, Răzvan Cornici sau Livia Coloji).

Parteneri culturali principali: Fundaţia Art Encounters și Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Timişoara.

Evenimentul este realizat de voluntari şi susţinut de: postul de televiziune TNT, Vitas România, Groupama Asigurări, Conceptual Lab by Theo Nissim, Consulatul Germaniei la Timişoara, Institutul Francez din Timişoara, Centrul Cultural German din Timişoara, Institutul Goethe, Porsche Timișoara, Restaurantul Vinto, Hotel Timișoara, Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timişoara, Direcţia Judeţeană de Cultură Timiş, Teatrul Auăleu, Anim`est, Ovride Specialty Cofee, Institutul Polonez din Bucureşti, Primăria Gottlob.

Parteneri media: Kiss FM, Ziarul Metropolis, Radio România Cultural, All about Romanian Cinema (AaRC).

18 IUL/ Ceau, Cinema! ediția a 6-a

 

Gala de Deschidere – „Domnişoara Paradis”

Joi 22:00 Grădina de Vară „Capitol”

19 IUL/ Atelierele lui Habarnam @Ceau, Cinema!

 

Proiecţie specială – „Superhombre” 22:15 · Grădina de Vară „Capitol” – Timişoara

21 IUL/ Gala de închidere – „Ancheta”

Sâm. 22:15 · Grădina de Vară „Capitol” – Timişoara

LĂSAȚI UN MESAJ