DISTRIBUIȚI

În luna septembrie, odată cu începerea anului școlar,  își deschide porțile Romanian Science Festival, cel mai de amploare eveniment de știință dedicat popularizării și promovării disciplinelor STEM în rândul publicului larg de orice vârstă. La Timișoara evenimentul are loc în data de 14 septembrie, în intervalul orar 11.00- 17.00.

Scopul principal al evenimentului este de a sprijini educația alternativă din România, după modelul târgurilor de știință care sunt foarte populare în alte țări.

Festivalul este organizat în același format în toate cele trei orașe. În prima zi de festival, cei 34 de studenți și cercetători vor face prezentări în licee unde vor vorbi despre experiența lor de studiu, despre carieră sau despre cum se face cercetare. Astfel, liceeni vor putea să interacționeze direct cu cei 34 de „mentori” pentru a discuta opțiuni de carieră în diferite domenii STEM. A doua zi de festival, voluntarii sub coordonarea mentorilor vor organiza un târg de experimente în aer liber la care toată lumea cu vârste între 3 și 103 ani este invitată să descopere știința.

La Timișoara sub umbrela festivalului se va desfășura primul seminar în România organizat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), Universitatea din York, Wellcome Trust în colaborare cu Fundația Hațegan. Abordând diferite aspecte de politici publice de sănătate, seminarul va fi transmis live în peste 100 de țări prin intermediul platformei OMS. Invitați speciali sunt Dr. Lynda Dulop, lector la Universitate din York care va vorbi despre rolul educației în implementarea politicilor de sănătate și Dl. Vlad Mixich, recent ales în conducerea Agenției Europene pentru Sănătate și Siguranță la Locul de Muncă, care va vorbi despre campaniile de vaccinare în România.

La fel ca anul trecut, Timișoara Science Festival este unul dintre proiectele câștigătoare din cadrul Fondului Științescu, implementat de Fundația Comunitară Timișoara.

 

LĂSAȚI UN MESAJ