DISTRIBUIȚI

În acest weekend, Parcul Rozelor vă așteaptă cu un festival de gastronomie artizanală. Peste 30 de expozanți sunt prezenți cu alimente preparate cu ingrediente locale, de sezon, încurajând o agricultură sustenabilă:
Mici producători și procesatori alimentari
Asociații promotoare, asociații de producători și cooperative
Întreprinderi sociale și actori de economie socială
Berării aritzanale.
DISCO-SOUP: Gătim împreună, pe ritm de muzică, o supă din alimente salvate.
PICNIC URBAN în care participanții fac schimb de rețete și preparate. Evenimentul se adresează tuturor celor aflați în oraș și care sunt dispuși să gătească un preparat preferat, să îl aducă în parc și să îl împartă cu ceilalți.
ATELIERE CULINARE organizate de bucătari și promotori ai gastronomiei artizanale, cu ingrediente de la mici producători.
DEGUSTĂRI de produse din gastronomia artizanală și de la mici producători.
ACTIVITĂȚI PENTRU COPII: teatru pentru copii, ateier de citit povești și alte ateliere creative.
FOOD PERFORMANCE
MUZICĂ ȘI LOUNGE AREA

Pe toată perioada desfășurării acestui eveniment se vor înregistra secvențe foto și video, situaţie care va conduce incidental şi la prelucrarea unor date personale reprezentând imagini foto/video, ale participanților la acest eveniment.
Prin participarea la Festivalul La Pas vă daţi acordul pentru toate materialele audio/foto/video/scrise ce urmează a fi folosite/transmise/afişate/publicate pe platforme media şi social-media, pe websitul și pe pagina de facebook a programului La Pas.slowing down şi ale partenerilor acestuia.

LA PAS este un proiect produs de CRIES, realizat în parteneriat cu Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii, cu sprijinul Consiliul Judeţean Timiş și al Primăriei Municipiului Timișoara, prin intermediul programului cultural prioritar „Timișoara. Capitală Europeană a Culturii 2021”, parte a Programului Cultural TM2021 din anul 2019.

Vineri, 4 Octombrie 2019
15:00
Deschiderea standurilor expoziționale cu produse artizanale
15:00 – 19:00
Electric Tent: Nipple’s Delight
17:30 – 19:00
Performance: Eating as a form of resistance / Alimentația, ca formă de rezistență, cu Rareș Augustin Crăiuț
19:00 – 22:00
Alternative Tent: Rockabella, The Case, Dimitri’s Bats
22:00 – 23:00
Jazz Tent: JOE JAZZ JUNKTION
Sâmbătă, 5 Octombrie 2019
10:00 – 11:30
Spectacol de teatru pentru copii: Mănânc ce-mi place, da! Necesită înscriere prealabilă la rezervari@timisoaralapas.ro
10:00 – 11:30
Autorizarea micilor producători pentru dezvoltarea lanțurilor scurte de distribuție, cu Ben Mehedin, Fundația Adept
10:00 – 11:30
Atelier demonstrativ: Cum se face balmoșul gugulan, cu WWF România
10:00 – 13:00
Degustare de fructe de sezon de la mici producători
10:00 – 18:00
Eco Playground Ecologos Seneca –un spațiu interactiv pentru copii
11:30 – 13:00
Atelier pentru copii: Căsuța măr a viermișorului, cu De-a arhitectura; înscriere prealabilă rezervari@timisoaralapas.ro
11:30 – 13:00
Piramida hranei sau Cum un frigider poate schimba clima, Asociația SNK
11:30 – 13:00
Atelier: Certificarea ecologică: costuri și beneficii, cu Ing. Elena Georgeta Pașcan, Cluj-Napoca
11:30 – 13:00
DISCO-SOUP
12:00 – 18:00
Electric Tent: DJ Todos, DJ Zolevee
16:00 – 17:30
Lansare de carte: Îndopați și Înfometați, de Raj Patel, editura Seneca
16:00 – 17:30
Atelier demonstrativ: Cum se face uleiul de nucă, cu Manufactura de ulei, Familia Tripon
16:00 – 17:30
Atelier: Confecționăm jucării inedite, Centrul STURZ; necesită înscriere prealabilă la rezervari@timisoaralapas.ro
16:00 – 17:30
Atelier despre grădinăritul urban: Cultivă orașul!, cu Tudor Petruțiu, Asociația Română de Permacultură
16:00 – 17:30
Degustare de ciocolată din Comerțul Echitabil. Trade Fair, Live Fair!, Asociația CRIES
17:30 – 19:00
Atelier demonstrativ: Cum stoarcem mierea?, cu Mihály László, Poienița Zarand
17:30 – 19:00
Dezbatere: Mai este apa un bun comun?, moderator Alexandru Drăgan
17:30 – 19:00
Atelier: Despre un turism al experiențelor culturale în Banat, facilitat de RHeA/UVT și APDT
19:00 – 22:00
Alternative Tent: Flare Head, Lucia & Andrei, Ana & The Changes
22:00 – 23:00
Jazz Tent: ABRA
Duminică, 6 Octombrie 2019
10:00 – 11:30
Atelier: Turul lui Turtă dulce prin cartier, cu De-a arhitectura, necesită înscriere la rezervari@timisoaralapas.ro
10:00 – 11:30
Atelier demonstrativ: Cum se face magiunul?, cu Iosana Crișan, Asociația Zarand
10:00 – 11:30
Atelier: Risipa alimentară și cum o putem combate creativ, cu Food Waste Combat
10:00 – 11:30
Degustare fructe de sezon de la mici producători
10:00 – 18:00
Electric Tent: DJ Todos
10:00 – 18:00
Eco Playground Ecologos Seneca, un spațiu interactiv pentru copii
11:30 – 13:00
Atelier: Cum se face pâinea în tăst?, cu Luci Balintoni, Sintești, com. Margina
11:30 – 13:00
Atelier: Confecționăm jucării inedite, Centrul STURZ, necesită înscriere prealabilă la rezervari@timisoaralapas.ro
11:30 – 13:00
Atelier: Povestea pâinii. Întoarcerea acasă, cu Nicoleta Mușat, Asociația Prin Banat
13:00 – 15:00
Picnic urban
16:00 – 17:30
Atelier: Agricultura civică: reconectarea cu ferma, mâncarea și comunitatea, cu ASAT, Slow-Food Cluj Transilvania
16:00 – 17:30
Atelier culinar cu Laura Laurențiu: Ștrudel ca în Banat
16:00 – 17:30
Degustare de ciocolată din Comerțul Echitabil. Trade Fair, Live Fair!, Asociația CRIES
16:00 – 17:30
Lemnuci-o poveste fantastică pentru copiii de peste 10 ani de A.G.Saga
17:30 – 19:00
Atelier: Muștar ecologic crud-vegan direct de la fermă: cum se face și cum se poate folosi, Biofarmland Manufactura
17:30 – 19:00
Dezbatere: Obezitatea în rândul copiilor și tinerilor: cauze și efecte, Salvați Copiii Timiș
19:00 – 22:00
Alternative Tent: Kings Are Overrated, Allover, Baby Elvis
22:00 – 23:00
Jazz Tent: JazzyBit

LĂSAȚI UN MESAJ