DISTRIBUIȚI
Sunt un om.
Pot fi o formă,
un chip,
o culoare,
un loc,
un cuvânt.
Dar niciodată un număr!
Peste 40 de persoane au fost declarate dispărute în decembrie 1989, la Revoluția din Timișoara. Despre toți acești oameni nu se mai știe nimic nici până-n ziua de astăzi…
Proiectul reMIND MAPPING ’89 are scopul de a-i face pe tinerii de azi să conștientizeze valoarea libertății și prețul (in)uman plătit pentru ea în Revoluția de la Timișoara.
În octombrie, 40 de elevi și studenți timișoreni au reconstituit câteva dintre poveștile celor care au strigat „LIBERTATE!”. Ni s-au alăturat artiștii de la Avantpost, iar împreună am realizat o expoziție cu instalații artistice interactive, montaje video, fotografii și o hartă care ne spune ce simt timișorenii după 30 de ani de la Revoluție.
Evenimentul are loc la MultipleXity( vizavi de Muzeul de Transport Public „Corneliu Miklosi“)
PROGRAM
Sâmbăta:
●Premierea montajelor realizate de tineri: 11-12
Sâmbăta-Duminică:
●Tur ghidat al expoziției(română) : 12-13
●Tur ghidat al expoziției(engleză) : 17-18
●Tur ghidat al expoziției(română) :18-19
reMIND MAPPING ’89 este un proiect produs de Comunitatea GIStm și Departamentul de Geografie al Universității de Vest din Timișoara, în parteneriat cu Asociația Timișoara 2021 Capitală Europeană a Culturii, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local, prin intermediul programului cultural prioritar „Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2021”, parte a Programului Cultural TM2021 din anul 2019.
Organizat de 

reMIND MAPPING ’89, Universitatea de Vest din Timișoara, Facultatea de Chimie, Biologie, Geografie, Timișoara 2021,
Avantpost, Comunitatea GIS din Timișoara  şi Evenimente Primăria Timişoara

LĂSAȚI UN MESAJ