DISTRIBUIȚI

Începutul lunii februarie este unul cu o vreme mai mult decât plăcută în vestul țării. După o iarnă foarte blândă față de ceea ce am avut în anii anteriori, acum lucrurile stau altfel. Mulți speră ca primăvara să se instaleze cât mai rapid, iar un răspuns îl găsim și în tradiția populară românească.

La data de 2 februarie, creștinii ortodocși sărbătoresc Întâmpinarea Domnului sau Stretenia, în denumirea populară. Pe lângă însemnătatea religioasă, conform tradiției populare, în această zi, care anul acesta cade într-o duminică, urșii ies din bârlog, treziți din hibernare. Dacă afară e vreme însorită, ursul își vede coadă, se sperie și intră din nou în bârlog. E semn că iarna va mai dura. În schimb, dacă plouă sau timpul e închis, ursul nu își vede umbra cozii, nu revine la hibernare, iar iarna se va termina în scurt timp.

Ei bine, deși sâmbătă avem o vreme însorită la Timișoara, se pare că ursul nu-și va vedea coada duminică, deoarece de mâine dimineața, pentru câteva zile, vin ploi. Așadar, bucurati-vă de o plimbare astăzi, în care avem o maximă prognozată de 14 grade. De duminică până marți, temperaturile rămân peste 10 grade, dar va ploua. Și pentru că totuși, e februarie, miercuri se răcește vremea, din nou, la o maximă de 4 grade. De altfel, sunt posibili și câțiva fulgi de nea, iar de joi încolo, soarele va apărea din nou pe cer.

foto: biodiversitateaagrosilvica.ro

LĂSAȚI UN MESAJ