Data de 2.02.2020 este una specială și nu numai din punct de vedere al numerologiei. La Timișoara, duminică va avea loc o inițiativă mai mult decât curajoasă, care va marca startul proiectului ”Fără bariere”. Pe scurt, Timea Somogyi va înota timp de zece ore, la Arena Aqua Sport.

Inițiativa ”Fără bariere” va consta într-un proiect mai amplu, desfășurat pe tot parcursul anului de asociația ACAS (Asociația pentru Capacitarea Ablitităților Speciale). Scopul este final este achiziționarea sau construirea unui complex sportiv multifuncțional  cu acces gratuit pentru copii și adulți cu dizabilități, dar unde să fie permis și accesul seniorilor. Centrul ar urma să aibă destinații de recuperare, relaxare, antrenament și performanță. În acest moment, recuperarea pentru cei cu dizabilități se poate face în Timișoara, dar în locații disparate.

Pentru a a avea un start puternic în proiect, în acest sens, Timea Somogyi va înota 20 de km în bazin, adică va da 400 de ture la Arena Aqua Sport, timp de aproximativ 10 ore. Un record pentru Somogyi, dar și pentru Timișoara! Totul va începe la ora 9, iar proiectul va continua cu vânzarea de pachete sportiv pentru teambuliding, de la prețul minim de 5000 de euro. Organizatorii se gândesc și la evenimente culturale și evenimente cu invitați speciali din lumea sportului.

Pe lângă strângerea de fonduri pentru îndrăznețul proiect, cei de la ACAS au ca obiective secundare și conștientizarea, motivare și implicarea timișorenilor în ajutorarea celor cu nevoi speciale, crearea unei mentalități de incluziune și promovarea voluntariatului.

LĂSAȚI UN MESAJ