DISTRIBUIȚI

Alegerile interne din USR pentru stabilirea listei de candidați la Consiliul Local Timișoara s-au terminat. Partidul și-a prezentat opțiunile, în ordinea stabilită, cu mențiunea că aceasta nu este lista finală, întrucât urmează să fie o listă comună cu PLUS, partid cu care USR este în alianță.

Lista o deschide Dan Reștnec, președintele organizației locale Timișoara. Dominic Fritz a ținut un discurs foarte optimist și a spus că e mândru de lista aleasă. ”Eu ca și candidat USR la primărie am avut emoții mari, pentru că asta este echipa cu care o să mă prezint în campania locală. Mă bucur foarte mult că membrii noștri au făcut o alegere înțeleaptă. Consiliul local nu mai trebuie să fie un instrument de aprobare oarbă a a extravaganțelor primarului. Noi vrem să transformă și o să transformăm consiliul local într-un spațiu viu, de democrație locală în care vocea cetățenilor este auzită. Acești oameni reprezintă tot ce e mai bun în USR: competență, deschidere, experiență, pasiune pentru comunitate”, a spus Fritz.

Dan Reșitnec a punctat că principalele priorități ale USR pentru Timișoara sunt decongestionarea traficului, revitalizarea cartierelor, crearea de noi rute metropolitane de transport în comun, transparența administrativă și eradicare corupției. De asemenea, a lămurit și ce se va întâmpla în alianța USR-PLUS. ”Noi suntem în contact cu cei de la PLUS, negocierile continua. Vom veni în fața electoratului cu o listă comună, împreună cu colegii de la PLUS”, a spus Reșitnec. Cei din USR sunt convinși că pentru primărie, sigur candidatul comun va fi Dominic Fritz.

Mai spunem că USR a respectat paritatea de gen în capul listei, pe sistemul francez, ce impune numărul egal de bărbați și femei. ”Am ales o listă de oameni competenți, o listă echilibrată. Pe primele 12 locuri sunt exact șase femei și șase bărbați. Noi în USR credem că diversitatea României trebuie reprezentantă și în rândul politicienilor. S-a terminat era bărbaților în vârstă care iau toate deciziile”, a mai spus Dominic Fritz.

Iată lista:

 1. Dan Reșitnec președinte organizație Timișoara, IT-ist
 2.  Ruben Lațcău, inginer mecanic
 3. Rodica Militaru, membru fondator USR Timișoara, inginer
 4. Răzvan Negrișanu, arhitect
 5. Ana Munteanu, actriță
 6. Aida Szilagy, expert sustenabilitate
 7. Ovidiu Merean, programator, coordonator comunicare
 8. Paula Romocean, director executiv
 9. Jorge Gonzalez, profesor
 10. Dana Lazăr, asistent europarlamentar Vlad Botoș
 11. Mihaela Rusu, dermatolog
 12. Tiberiu Simionaș, inginer
 13. Mihai Mortan, istoric
 14. Dragoș Nistor, arhitect
 15. Cosmin Miloș,  asistent manager
  16. Andrea Kelemen, inginer
  17. Mădălin Dogaru, administrator șef facultate
  18. Victor Drăgoi, inginer
  19. Bogdan Răescu, asistent marketing
  20. Simona Nanu, designer proiectant
  21. Cătălina Jahn, broker
  22. Valerian Munteanu, programator
  23. Larissa Mihala, manager vânzări
  24. Adrian Borugă, contabil
  25. Alexandru Andrițoiu, antreprenor
  26. Adina Burghel, psiholog
  27. Ioan Sebastian Ardelean, specialist în politici publice și advocacy
  28. Sorin Voinea, programator
  29. Victor Lujanschi, inginer
  30. Ionuț-Valentin Belgun, inginer
  31. Andrei Pechianu, tehnician telecomunicații

foto: facebook.com/USRFilialaTimis

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ