DISTRIBUIȚI

După mai bine de o săptămână de proteste, timp în care s-au judecat doar anumite spețe, precum cele cu minori sau ordonanțările președențiale, Tribunalul Timiș a decis să renunțe la grevă. Magistrații bănățeni așteaptă decizia Curții Constituționale privind controversată ordonanță prin care se tăiau pensiile magistraților.

Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Timiș a decis joi să suspende protestele, pentru că cetățenii ar fi afectați dacă totul ar continua până la data de 18 martie, când CCR se va pronunța în această speță controversată. ”Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Timiș a decis astăzi, 06.02.2020, cu majoritate de voturi, suspendarea protestului generat de decizia puterii legislative de abrogare a dispoziţiilor legale care reglementează pensiile de serviciu ale magistraţilor şi indemnizaţiile pentru limită de vârstă, precum și reglementarea unor măsuri în domeniul pensiilor ocupaționale (PL-x nr.292/24.06.2019), până la pronunţarea Curţii Constituţionale”, se arată într-un comunicat trimis de Tribunalul Timiș.

În așteptarea deciziei CCR pentru pensiile de serviciu, magistrații își pun speranțe și în Consiliul Superior al Magistraturii. ”Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Timiș solicită Consiliului Superior al Magistraturii, în calitate de garant al independenţei sistemului judiciar, continuarea demersurilor necesare pentru asigurarea independenţei şi respectarea statutului constituţional al magistraţilor”, se mai arată în același comunicat.

foto: diez.md

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ