DISTRIBUIȚI

Cu toate că Guvernul Orban 1 este proaspăt demis, iar situația politică a României e complicată la nivel național, pentru alegerile locale, liberalii din Timiș sunt destul de optimiști. Nicolae Robu e convins că partidul pe care îl conduce nu mai poate rata Consiliul Județean Timiș, cu toate că deocamdată, nu știm concret care sunt opțiunile de vot.

Până nu se va ști clar cum se vor alege președinții de consilii județene, Robu spune că PNL Timiș nu vrea să numească un posibil candidat pentru funcția de președinte. De asemenea, partidul mai are de stabilit candidații pentru funcțiile de consilieri județeni, dar și pentru primării și consiliii locale. ”Ar fi posibil ca persoana desemnată nici să nu candideze dacă este vot direct. Toate la timpul lor. Am învățat din ceea ce s-a întâmplat acum patru ani. Acum PNL Timiș are toate șansele să câștige categoric alegerile pe județ. Mă refer și la primăria Timișoara, și cel puțin cinci primării în plus față de cele pe care le avem acum, plus majoritatea în consiliul județean și președintele consiliului județean. Sunt șansel. Numai și numai de noi depinde. Trebuie să fim raționali și să dovedim că pentru fiecare primează interesul partidului. Sunt convins că vom câștiga de manieră categorică aceste alegeri. Dacă vom aluneca din nou în păcatul luptelor interne, așa cum s-a întâmplat acum patru ani, nu vom reuși să câștigăm alegerile. Imaginea negativă pe care ne-am făcut-o degrevat de atâtea voturi câte erau suficiente pentru a avea majoritatea în CJT”, a spus Robu.

Președintele PNL Timiș a mai spus că se va evita și graba în anunțarea candidaților. De asemenea, Robu se va implica în desemnarea candidaților. ”Atmosfera de acum din PNL Timiș este una bună, care îmi permite să spun că vom câștiga alegerile. Sperăm să păstrăm această atmosferă. Mai avem câteva sondaje de făcut pentru desemnarea candidaților la funcția de primar. Le dăm lor posibilitatea să propună lista de consilieri locali. Nu mai facem ca acum patru ani, o să fie mai multă implicare din partea mea. Atunci am greșit prin neutralitate. O să mă implic în alcătuirea listelor, data trecută nu m-am implicat și nu a ieșit bine. Pentru că în 2016, eram imediat după fuziunea cu PDL și era foarte potrivit ca președintele să fie neutru. Unii nu au înțeles și nu înțeleg că un om poate să fie și neutru”, a mai spus Robu.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ