DISTRIBUIȚI

SCM Timișoara nu va lupta pentru un trofeu după ce a pierdut cu 88-71  semifinala Cupei României, în fața gazdelor turneului Final Four, U BT Cluj Napoca. În acest context, s-a ”spart” tradiția ca ”leii” din Banat să câștige Cupa României la cinci ani, după trofeele cucerite n 2010, respectiv 2015.

Timișoara s-a descurcat relativ bine în primul sfert, când a reușit să preia și conducerea după trei aruncări de 3 puncte reușite. De la 19-14 însă, Clujul a marcat 12 puncte consecutive și a preluat autoritar conducerea autoritar conducerea. Scorul a fost de 21-32 după primul sfert, iar lucrurile au continuat în această direcție și în următoarele zece minute. Deși ambele echipe au avut trei minute fără puncte marcate în al doilea parțial, la pauză s-a intrat cu 31-47, avantaj liniștitor pentru Cluj.

În sfertul al treilea, timișorenii au mai revenit în joc, ținuți în viață mai ales de aruncările de la 3 puncte. După 27 de minute de joc, echipa lui Dragan Petricevic s-a apropiat la 50-55, dar Clujul a reușit să își refacă o diferență mai mare de două posesii. Sfertul al treilea s-a terminat cu 54-68. Ultimele zece minute nu au mai adus nicio răsturnare de situație spectaculoasă pentru bănățeni.

Sherwood Brown a marcat cele mai multe puncte pentru Timișoara, 19, urmat de Komatina, cu 16, Franklin, cu 10, Lazar, cu 8, Pesakovic, cu 7, Dragoste, cu 5, Coconea, cu 3, Mirkovic, cu 2, și Gorgemans, cu 1 punct. Nandor Kuti a fost cel mai bun marcator al Clujului, cu 15 puncte, și a fost desemnat omul meciului.

Dragan Petricevic a punctat că diferența de valoare dintre echipe s-a simțit din plin, și elevii săi au jucat cam cât au putut de bine. ”Am avut astăzi un meci cu echipa momentului. În acest moment, Universitatea Cluj este echipa ce are o formă de invidiat. Meciul pierdut de ei acasă cu Sibiul nu a fost în avantajul nostru, pentru că a crescut foarte mult ambiția jucătorilor echipei gazdă în vederea meciurilor din cupele europene de săptămâna trecută șia meciului nostru. Felicitări pentru calificare. Meritat. Consider că diferența de scor nu este care ne caracterizează jocul din acest meci. consider că am avut o atitudine foarte bună o bună parte din primul sfert, sferturile 3 și 4. Din păcate, echipa gazdă, care practică cel mai fizic joc din campionatul intern a reușit să profite de acest avantaj pe care îl oferă fizicul lor și au reușit să conducă aproape tot meciul. Am jucat cu mult curaj. Una peste alta, există foarte multe diferențe între noi și U BT”, a spus tehnicianul.

Managerul secției de baschet timișorene, Ilie Trițoou, spune că dorea un joc mai bun. ”Am jucat cu cea mai bună echipă a României. Ne-am fi dorit să fim noi cei care vom juca finala de mâine, dar din păcate, am întâlnit o echipă foarte puternică astăzi, care a avut un joc agresiv, dar pe parcursul meciului au fost mai constanți decât noi și au reușit să ne învingă. Așteptam mai mult de la echipă, poate agresivitate mai multă, determinare mai mare. Din păcate, cum am fost și în ultima perioadă, parcă ne lipsește ceva, dar nu știu ce. Nu e vorba de bani, mă refer strict la jocul echipei. Forța sub panou, parcă nu ne mai intră nici aruncările de 3 puncte. Parcă nu mai suntem echipa aia de la final de 2019. Nu are ce să mă îngrijoreze, obiectivele noastre au fost calificarea în Top 6 și Final Four-ul Cupei României. Aveam mai multe așteptări de la echipă pentru că are mai mult potențial decât a arătat astăzi și în primele meciuri ale anului 2020”, a precizat Trițoiu.

Antrenorul clujenilor a precizat că s-au concentrat să nu îi lase pe timișoreni să arunce de la 3 puncte. ”În mare, cred că am controlat partida. Am fost concentrați încă de la început să nu-i lăsăm pe shooteri lor să marcheze cu ușurință de la 3. Din păcate, primul sfert nu ne-a prea ieșit. Brown în special a reușit trei aruncări de 3. După, am ridicat nivelul de agresivitate și am ajuns la cele 12-13 puncte diferență pe care le-am păstrat, evident, până la final. Ne doream, evident, această victorie”, a precizat Mihai Silvășan.

În finala pentru Cupa României se vor întâlni U BT Cluj Napoca și CSM Oradea, care a trecut cu 76-72 de Dinamo. Competiția internă de baschet masculin se întrerupe deoarece echipa națională are meciuri, până la începutul lunii martie.

Vom reveni cu declarațiile date după joc!

LĂSAȚI UN MESAJ