DISTRIBUIȚI

Timișoara înregistrează din nou o ”premieră” inedită. Nicolae Robu a avut ideea de a pune lampioane în parcul din spatele Catedralei Mitropolitane pentru a speria ciorile! Proiectul este încă în faza ”pilot”, deoarece de luni s-a trecut la această idee.

Au fost montate 18 lampioane momentan, pe copacii din jurul Catedralei, lângă stația de autobuz. ”Am rezolvat problema ciorilor din spatele Catedralei. Cel puțin o perioadă, așa inteligente cum se spune că sunt, sper să nu revină. Eu sper să nu revină și să fie ineficientă intervenția noastră. De Crăciun am pus acele lampioane în copacii din parcarea primăriei li de pe strada Mihai Eminescu. Am făcut observația că nu mai sunt ciori, oare chiar nu le place  lumina, sau sunt speriate. Am monitorizat ce se întâmpla din decembrie până acum. Nicio cioară nu a mai apărut de atunci. I-am cerut directorului Direcției de Mediu, Adrian Bere, să se monteze lampioane în Parcul Catedralei. Ieri s-au montat, alaltăieri noapte nu a fost nicio cioară. Am și poze, nici urmă de ciori. Am redat Parcul Catedralei oamenilor, pentru că, din păcate, cu actuala legislație devenise Parcul Ciorilor”, explicat primarul Robu.

În trecut, s-a încercat îndepărtarea ciorilor prin aparate de ultrasunete sau care imită sunetele produse de păsările de pradă. Ciorile au continuat să vină însă în Parcul Catedralei, iar problema majoră era găinațul care acoperea toate băncile din zonă. Legea nu permite otrăvirea sau împușcarea ciorilor. Într-adevăr, timișorenii așa se și refereau la locație, cu numele de „Parcul Ciorilor”.

LĂSAȚI UN MESAJ