DISTRIBUIȚI

Una dintre cele mai controversate ordonanțe de urgență date de Guvernul Orban 1 înainte să fie demis prin moțiune de cenzură a fost cea referitoare la decontarea transportului pentru elevii care studiază în alte localități decât cele de domiciliu. Alexandru Iovescu, consilier județean PSD Timiș, a criticat și ironizat măsura, care a dus și la proteste ale elevilor în toată țara.

Iovescu, încă tânăr și cu puțină experiență în politică, nu și-a dat seama că ironizează PNL-ul că a dat ordonanțe noaptea, exact așa cum anterior a procedat PSD-ul lui Dragnea. ”Datorită (n.r. corect românește este ”din cauza”) incompetenței și a lipsei de profesionalism a actualei guvernări, care a dat o ordonanță de guvern noaptea, pe repede înainte, scrisă pe picior, și dată la nivel de ciornă la Monitorul Oficial, a reușit să pe pună în pericol decontarea pentru elevii navetiști. Modul heirupist în care au elaborat aceasta ordonanță de guvern numărul 15, prin care au modificat legea educației spune că decontarea pentru elevii care nu învață în localitatea unde se stau se face cu documente de la transportatorul rutier. Iese din calcul decontarea transportului care folosesc trenul, sunt foarte mulți elevi”, a precizat Alexandru Iovescu.

Consilierul județean spune că alte probleme vor apărea și din cauza plafoanelor de preț din ordonanța de guvern. ”Prețurile din actuala ordonanță dată de guvernul de dreapta sunt plafonate. Nu sunt la prețul pieței. Vom avea o situație destuld e gravă. este o problemă cu care ne com confrunta în perioada următoare, când elevii nu vor mai putea să-și facă abonamentele, pentru că transportatorii nu vor accepta prețurile, care nu sunt la prețul pieței, iar actualul guvern nu poate modifica prețurile”, a mai spus Iovescu. Ordonanța face ca elevilor să li se deconteze doar anumite sume, sub prețurile plătite acum.

După ordonanță, mai mulți elevi din țară au cerut demisia ministrului Monica Anisie. Ordonanța de urgență a scos transportul școlar din sfera serviciilor publice. În Timiș, elevii au protestat vineri, în fața prefecturii.

foto: radioinfinit.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ