DISTRIBUIȚI

În era post-Brexit, PSD și PES Activists susțin stabilirea unui salariu minim european și strâng semnături în acest sens, pentru o petiție adresată Parlamentului European și Comisiei Europene. Inițiativa e susținută și de consilierul județean PSD, Alexandru Iovescu.

Practic, petiția susținută și de PES Activists (Forumul Stângii Europene), condus în România de Victor Negrescu, continuă linia fostelor guvernări pesediste, care au mărit salariile minime ale românilor, cu ”prețul” creșterii inflației. ”Este o petiție pe care am inițiat-o și la întâlnirile de la București, în prezența conducerii PSD și a liderilor de sindicat din România, unde am avut o dezbatere pe această temă. Am decis această strângere de semnături, care sprijină inițiativa lansată de noua Comisie Europeană. Este un demers pentru care socialiști europeni militează de aproape 20 de ani, pentru introducerea unei astfel de prevederi”, spune Alexandru Iovescu.

PES nu vrea un salariu mediu unic pentru Europa, întrucât acest deziderat ar fi oricum fantezist. ”La nivel european, să se stabilească un salariu mediu care să fie cuprins în 60% din salariul mediu din fiecare stat național. Nu se pot stabili salarii minime egale în fiecare stat membru, pentru că la nivel european avem salarii diferite”, a spus Iovescu.

În UE, România are al doilea cel mai mic salariu minim european, fiind ”depășită” doar de Bulgaria.

LĂSAȚI UN MESAJ