DISTRIBUIȚI

Traficul de pasageri și marfă de pe Aeroportul Internațional ”Traian Vuia” Timișoara a înregistrat creșteri în prima lună a anului 2020. Cele mai frecvente destinații au fost București, Munchen, Milano (aeroportul din Bergamo) și Londra (aeroportul Luton). 

În ianuarie 2020, față de prima lună a anului 2019, s-au înregistrat cu 15% mai mulți pasageri pe Aeroportul Internațional Timișoara, adică un total de 119.373 de pasageri. În creștere este și numărul de zboruri, cu un procent de 10,8%, deoarece 1.441 de aeronave au aterizat sau au decolat de pe teritoriul comunei Ghiroda în ianuarie. Traficul de marfă a crescut cu 5,3%, deoarece au fost transportate în total 434 de tone marfă.

Conducerea aeroportului spune că cifrele se datorează creșterii numărului de destinații. ”Evoluția numărului de pasageri îmbarcați/debarcați la aeroportul din Timişoara se datorează curselor aeriene directe spre tot mai multe destinații, dar și a creșterii frecvenței zborurilor. De asemenea, creșterea traficului aerian de marfă este un indicator extrem de important pentru dezvoltarea regiunii Banat. Aceste cifre ne bucură, dar ne și responsabilizează permanent în ceea ce privește oferirea unor servicii optime și eficiente pentru pasageri, în condițiile în care aeroportul din Timișoara este și principala poartă aeriană din Vestul României”, a declarat directorul aeroportul, Dan Idolu.

Pentru acest an, încă nu au fost anunțate noi destinații cu cursele de linie.

LĂSAȚI UN MESAJ