DISTRIBUIȚI

SCM Poli a obținut primul succes din acest an, la scorul de 32-27 cu CSM Făgăraș, după ce au avut de muncă cu formația din Ardeal, până în uștimul sfert de oră. Victoria a venit de ziua căpitanului echipei, Cristian Fenici, și totodată, în meciul în care a revenit după o accidentare Marius Sadoveac, titular la alb-violeți.

Începutul de joc a fost echilibrat, cu un plus în dreptul Făgărașului. Apoi, după primul sfert de oră, în urma golului marcat de Tiberiu Constantinescu, oaspeții s-au desprins prima dată cu 5-7. În câteva minute, bănățenii au revenit la conducere cu 9-8, după un gol al lui Bogdan Baican. Meciul a continuat echilibrat, până la pauză, când s-a intrat cu 15-15. Niciuna dintre echipe nu a reușit să se desprindă nici în repriza a doua, până în ultimul sfert de oră, când Poli s-a detașat și nu a mai putut fi ajunsă. Sadoveac a fost cel mai bun marcator al Timișoarei, cu 9 goluri, urmat de Marjanovic și Milosevic, fiecare cu 7 goluri, Șomlea și Cîmpan, fiecare cu 3 goluri, Fenici, cu 2 goluri, și Baican, cu 1 gol. Tiberiu Constantinescu a dat 7 goluri la oaspeți.

Antrenorul Pero Milosevic a spus că a anticipat meciul dificil. ”Cum am zis și înainte de meci. Făgărașul joacă foarte bine. E o echipă foarte bună, îi respect. Le-am spus la antrenament băieților că dacă ne relaxăm în repriza a doua, ne bat la noi acasă. Nu sunt echipe ușoare, trebuie să dăm totul. E bine că a revenit Sadoveac, dar l-am pierdut pe Păiuș. Am încercat să jucăm cu o apărare 6-0, dar aruncau de afară, nu puteam continua așa. După meciul de la București, ama vut jucători care au evoluat 60 de minute și erau obosiți, Fenici, Șomlea, Vuk. A intrat și Tcaciuc bine în poartă. Sunt mulțumit, dar nu a fost deloc ușor”, a precizat Milosevic.

Raul Fotonea spune că și el are o parte din vină că echipa a pierdut meciul. ”Din păcate, este al doilea meci la rând pe care îl pierdem după minutul 50. La fel s-a întâmplat cu Constanța. Este păcat că muncim trei sferturi din meci, pe final facem niste proștii copilărești și nu reușim să ținem pasul, Timișoara e o echipă bună, care îți taxează fiecare greșeală. Probabil fac și eu destule greșeli, și dacă pierdem două meciuri la rând de așa manieră, am și eu o vină. Dacă jucăm așa, șansele de menținere în Liga Zimbrilor sunt foarte mari. În acest campionat, am jucat rău puține meciuri. Ne-am bătut cu toate echipele, am reușit să niște victorii importante acasă, avem și niște puncte în clasament care ne dau dreptul să sperăm”, a punctat antrenorul Făgărașului.

SCM Poli va juca din nou duminică, 23 februarie, la Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ