DISTRIBUIȚI

Cuțitele se ascut tot mai mult cu cât se apropie alegerile locale și deși pentru cetățeni nu se întâmplă nimic, politicienii au destule teme ”abstracte” pe care să se certe. Liberala Alina Gorghiu l-a criticat dur pe Călin Dobra în cazul Castelului Huniade, de ani de zile în ruină, și care găzduia, pe vremuri, Muzeul Banatului, instituției din subordinea CJT. 

Săptămâna aceasta, Călin Dobra a declarat că Institutul Național de Patrimoniu va organiza o licitație pentru a reabilita Castelul Huniade, închis de 12 ani. Dobra nu a putut preciza când se va deschide totuși castelul. Alina Gorghiu a precizat că a trimis o interpelarea premierului Ludovic Orban despre problema cu imobilele de patrimoniu, pe care autoritățile locale sau județene nu le pot rezolva. De asemenea, Gorghiu a solicitat sumele cheltuite în 2019 pentru Castelul Huniade și sumele planificate pentru 2020.

Senatoarea nu l-a menajat deloc pe Dobra. ”Una dintre cele mai neputincioase declarații ale șefului consiliu județean referitor la Castelul Huniade. Pentru mine este de neînțeles cum un președinte de consiliu județean, după patru ani de mandat ridică din umeri și nu spune absolut nimic concret. Politicienii care conduc consiliile județene se vor schimba, dar statul de capitala culturală rămâne. Faptul că nu știm o dată certă deschidere a acestui castel mi se pare de neacceptat. Incapacitatea cu care Consiliul Județean Timiș tratează acest subiect este de neacceptat”, a spus Alina Gorghiu.

În conferință a intervenit și primarul Nicolae Robu. ”Ei rămân cu 200 de milioane de lei necheltuiți și județul este cu atâtea lucruri care sunt necesare și nu-s făcute. Asta e, administrarea proastă!”, a mai spus Robu. Dincolo de ”gargara” politică, anul 2021 va sosi, iar Castelul Huniade, firește, nu va avea reabilitarea terminată.  Între timp, Muzeul Banatului funcționează în sediul de la Bastionul Theresia.

LĂSAȚI UN MESAJ