DISTRIBUIȚI

Aerodromul Cioca, de pe Calea Torontalului, e unul dintre obiectivele pe care Primăria Municipiului Timișoara și Consiliul Județean Timiș de contrează frecvent. Motivul este legate de faptul că terenul aparține de CJT, iar hangarul și turnul de control sunt clădiri ale primărie. Cum zona e valorificată inclusiv cu Festivalul Flight, de muzică electronică, e normal să se nască discuții. 

Consiliul Județean Timiș se plângă că ar investi, dar nu o poate fave dacă nu deține clădirile. în ședința de plen de miercuri, liberalul Viorel Coifan a spus că se ocolește esența problemei. ”Am impresia că se ocolește, de fapt, miezul problemei. Clădirile care sunt ale primăriei au fost gândite pentru a deservi activități aeronautice. Deci un turn de control nu poate să fie altceva decât un turn de control. Nu poate să fie un bar sau șamd. Și mai este problema hangarului. Acel hangar, în anul 1993, datorită eforturilor unor firme timișorene și a sponsorizării, s-a adus la un standard foarte bune. Prin urmare, discuția ar trebui să fie foarte clară, să nu ne dea totul, dar să ne dea o parte. Ca altfel, încărcăm investițional, pe banii noștri niște lucruri care poate ar costa mult mai ieftin și care nu ar trebui să fie dedicate altor activități, pentru că au fost gândite pentru aerodrom”, a spus Coifan, în ședința de plen.

Călin Dobra a spus că transferul clădirilor este imperios necesar. ”Fac un apel public la Primăria Timișoara să înțeleagă importanța acelei zone pentru ceea ce înseamnă aviație utilitară și de agrement, și bineînțeles, pentru ceea ce înseamnă dezvoltarea zonei, activități culturale, concerte și alte activități. Să ne transfere cele două proprietăți care la momentul acesta sunt pe teritoriul Consiliului Județean Timiș”, a spus Dobra la aceeași ședință de plen de miercuri. Și primăria are teren în zona Cioca, dar nu sub hangar și turnul de control.

Ei bine, primarul Robu spune că nu dă nimic la CJT, pentru că CJT nu știe ce să facă cu propriul patrimoniu! ”Consiliul Județean Timiș nu este în stare să facă nimic cu patrimoniul pe care-l are, cum să fiu de acord să se transfere clădirile de acolo? Am făcut mici intervenții acolo pentru pregătirea Flight Festival de anul trecut, vom face și acolo intervenții serioase, că noi chiar avem capacitatea să o facem. Nu vom fi de acord să înstrăinăm acele imobile valoroase. Ne vom ocupa de acele clădiri, erau importante spitalele, școlile, infrastructura de mobilitate, susținerea proiectului TM2021, acum le-a venit rândul și acelor clădiri. Anul trecut, la o intervenție mai scăzută ca valoare, anul ăsta vom avea intervenții mai consistente și probabil că în 2021, sper să putem face față, să schimbăm radical starea lucrurilor acolo. Dar nu le dăm și închidem subiectul aici”, a spus Robu, vineri. Edilul a criticat CJT și pentru că rămâne anual cu excedente bugetare de 200 de milioane de lei. Adică, bani necheltuiți.

Primarul a dat vina pe CJT și pentru că nu a ridicat un sediu pentru Centrul de Resurse și Asistență Socială Speranța, deși au primit teren încă din mandatul lui Gheorghe Ciuhandu. ”Abia acum au cerut certificat de urbanism. Abia acum! Ce mai vii să ceri acum alte clădiri? Vă dați seama”, a spus Robu.

foto: wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ