DISTRIBUIȚI

După succesul pistei de biciclete care pleacă de la marginea Timișoarei și ajunge până la granița cu Serbia, autoritățile pregătesc o nouă idee. Primarul Timișoarei vrea să construiască o rețea de piste de biciclete în jurul orașului, prin toate comunele periurbane.

Rețeaua va fi una regională, pe o rază de 30 de km, în jurul orașului. Finanțarea va trebui să fie locală sau din fonduri de la guvern, căci cele europene nu pot fi accesate pentru un asemenea proiect. ”Le vom face din resurse proprii, dacă nu vor apărea oportunități de finanțare din alte surse. Este un proiect prea important, eu am vorbit cu mai mulți colegi primari. Eu nu țin cont de apartenența politică a lor. Cine vrea să intre în proiect va fi binevenit. Am fi dorit să accesăm fonduri europene, ne-am pregătit să aplicăm din postura de Pol de creștere, ca asociație, dar nu era eligibilă o astfel de finanțare”, a spus primarul Nicolae Robu.

Edilul spune că va îmbunătăți și pistele de biciclete din Timișoara, multe deloc grozave, doar linii subțiere trasate cu vopseaua pe trotuare. ”Ne preocupăm foarte mult să rezolvăm pistele de biciclete și nu doar la nivelul orașului, unde se desfășoară acel proiect despre care am tot vorbit, căruia i se spune autostrada pentru bicicliști”, a mai spus Robu, în contextul unui an electoral. ”Autostrada” pentru bicicliști ar urma să asigure legătura pe axele est-vest, respectiv nord-sud, pentru a străbate Timișoara pe bicicletă.

foto: presasm.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ