DISTRIBUIȚI

Medicul Marius Craina va candida la funcția de primar al Timișoarei, dar nu din partea PSD, ci din partea PRO România. Anunțul a fost făcut sâmbătă în prezența liderului național al partidului, Victor Ponta, după ce vineri, a fost anunțat candidatul pentru Primăria Municipiului Lugoj. 

Marius Craina este născut la Giarmata, în 1964 și este unul dintre cei mai reputați medici de obstetrică și ginecologie din Timișoara. A fost director al Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Pius Brînzeu” Timișoara și recent, a fost ales președintele ale Senatului Universității de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” Timișoara. Anul trecut, organizația PSD Timișoara l-a desemnat pe Craina candidat pentru primar. Între timp, lucrurile s-au schimbat. De la finalul anului trecut, au apărut zvonuri că Marius Craina va candida din aprtea ALDE. Până la urmă, a plecat din PSD pentru PRO România, un partid de opoziție față de actuala putere de la nivel central.

Victor Ponta l-a convins și cu faptul că va fi consultantul său de bază în problemele din domeniul sănătății. ”Mă bucur foarte tare că domnul doctor s-a hotărât, și nu i-a fost ușor. A decis să intre în bătălia pentru Primăria Timișoara, cred că era mare nevoie de el, primărie unde primarul în funcție trebuie să aibă o competiție. Mă bucur că un doctor care a condus un spital regional, cu probleme 24 de ore din 24, are evident toată pregătirea necesară să intre în bătălia pentru un oraș important așa cum este Timișoara. Orașul are un potențial de dezvoltare pe care nu l-a folosit. Marius Craina are tot sprijinul Pro România. Îmi doresc foarte tare să arate că la Timișoara Pro România construiește o alternativă la ceea ce este în acest moment privind administrația orașului. Marius Craina nu trebuie să plece cu niște ghiulele legate de picior. Cred că ștampila PSD l-ar fi dezavantajat pe domnul Craina”, a declarat liderul național PRO România.

Marius Craina spune că vrea să redea Timișoara timișorenilor. ”Timișoara trebuie să redevină timișorenilor. M-am născut lângă Timișoara în anul 1964, aici mi-e familia, prietenii, rudele, aici m-am format, aici am trăit. Am înțeles că locul și rolul meu este aici, în țara mea. În urmă cu câteva săptămâni, am cunoscut un om care, într-o discuție, a adus vorba de candidatura la Primăria Timișoara. Mi-a spus să mă gândesc și că dacă voi decide să candidez, voi fi sprijinit. M-am gândit foarte mult și în urma discuției avute ieri cu domnul președinte, sunt convins că alternativa Pro România este soluția câștigătoare pentru municipiul Timișoara. Nu este suficientă voința unui singur om pentru a câștiga o primărie ca Timișoara, este nevoie de un colectiv care să aibă aceleași gânduri, aceleași idealuri. După discuția avută cu domnul președinte, am spus da, am acceptat. Este o onoare pentru mine, dar și o responsabilitate uriașă, pentru că nu vreau sub nicio formă să nu fac tot posibil ca să redau municipiul Timișoara celor care locuiesc în el și care sunt forța vie a acestui municipiu. Vrem o Timișoară curată, frumoasă, elegantă, prosperă, vrem să punem Timișoara pe picioare. Sunt niște idealuri pe care astăzi le am și pe care le voi pune în aplicare”, a punctat Craina.

Doctorul nu a vrut să dea multe detalii despre ruptura de PSD. Adeziunea la PRO România a semnat-o chiar sâmbătă, înainte de a-și anunța candidatura. ”Din moment ce am acceptat și mergem împreună, este clar că de astăzi aparțin în totalitate partidului PRO România. Întrebare asta (n.r. de ce nu mai candidează din partea PSD) ar fi bine să le-o puneți lor, nu mie. Pentru că nu am cum să vă răspund de ce ei nu au avut încredere în mine. Eu nu am simțit absolut nimic”, a spus Craina.

Victor Ponta e convins că Marius Craina are șanse mari și nu are încredere că Dominic Fritz poate convinge electoratul. Cât despre PSD, Ponta spune că pesediștii din Timiș ar trebui să îl susțină pe Craina și a mai spus că PRO România nu urmărește un post de viceprimar.  ”USR este mai bun la criticat, decât la fapte. Cred că Marius Craina este singurul candidat cu șanse, iar PSD ar trebui să-l sprijine. Cine o să voteze candidatul PSD la Primăria Timișoara?. Nu-l văd pe Marius viceprimarul lui Robu”, a punctat Ponta, care vede practic o bătălie Robu-Craina pentru primărie.

Deocamdată, PRO România nu a anunțat candidatul pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș. Mai mult ca sigur, va fi vorba de Adrian Pau. ”În mod normal, cred că Adi Pau va candida la consiliul județean”, a punctat Ponta. La Lugoj, Florin Dumitru, șeful Poliției Locale, va fi candatiul PRO România. Adrian Pau a spus că Marius Craina a fost un om foarte ”vânat”. ”Candidatura lui Marius Craina nu a fost decizia PSD, ci a lui Marius Craina”, a spus Pau. Deocamdată, PRO România nu are candidați la primărie pentru 13 dintre cele 99 de UAT-uri din Timiș.

 

LĂSAȚI UN MESAJ