Ripensia a câștigat cu 2-1 amicalul cu CSC Dumbrăvița pe arena Electrica, la ultimul amical al roș-galbenilor. Elevii lui Alexandru Pelici au triumfat destul de greu, cu un penalty transformat la ultima fază a partidei.

Ripensia a dominat jocul teritorial, dar și la ocazii. Chiar și așa, primul gol l-a marcat Dumbrăvița, în minutul 16, prin Jichici. Formația de Liga 2 a alergat tot jocul după egalare, și a reușit abia în minutul 90, după un gol marcat de Chera. Până la urmă, la ultima fază, Neagu a marcat din penalti pentru triumful echipei de ligă superioară. Antrenorii și-au certat elevi tot jocul, dar memorabile rămân două replici ale lui Bălu: ”Bă, nu mai da diagonale că te distrug” și ”Nu fă (n.r corect este nu face) alunecări în careu, minte-în-colțuri”.

Ripensia: Moldovan, Lungu, Hecsko, Apro, A. Macrițchii, V. Macrițchii, Călin, Chera, Urvanțev, Tudorache, Popovici. Au mai intrat: Dobrea, Neagu, Sârbu, Benea, Stoi.

Dumbrăvița: Mikloș, Kovari, Telescu, Podină, Siminic, R. Rus, Mărmăreanu, Jichic, Coroiu, Drăghici, Făgărășanu. Au mai intrat: Smaranda, Morariu, David, Ștefan, Oprea, Enciu, Jinga, Pițuc, Mura.

Pelici a punctat că dăruirea e cel mai important lucru pe care îl vrea de la jucători. ”Ar fi bine să vină la fel și în campionat. Chiar dacă la fel, dar să vină. Sunt importante. Primul meci e foarte, foarte important. Am întâlnit o echipă bine organizată, care împletește jucătorii cu experiență cu jucătorii tineri. O echipă disciplinată, arțăgoasă, care ne-a dat din nou gol la o fază foarte ușoară. Am primit din nou gol, la o lipsă de marcaj la un corner, lucru care din păcate, se repetă la noi. Am încercat să construim, până la finalizare. Acolo păcătuim. Am ratat foarte, foarte mult azi, din nou. Dar e important că nu am cedat. Asta mă bucură. Am arătat determinare și ceea ce am promis suporterilor, cred că se vede deja: nu cedăm până în ultima clipă. Putem să pierdem, putem să egal, putem să câștigăm, dar ce vor vedea e faptul că nu vom ceda lupta”, a punctat antrenorul Ripensiei.

Roș-galbenii vor să readucă un atacant, dar mutarea nu e sigură. ”Problema rămâne. Și astăzi am suferit din cauza asta. Am avut câteva situații, am dus-o până în careu de multe ori. Câștigăm pe de o parte prin utilizarea lui Alex la viteză, tehnicitate și plecări pe culoare. În schimb, pierdem la talie, nu avem atacant, dacă aducem centrări, nu are cine să se lupte cu fundașii adverși. Sperăm să se rezolve, s-ar putea să fie o surpriză, pentru că nu e materializată. O repatriere”, a mai spus Pelici.

Și Sorin Bălu a fost mulțumit de echipa sa. ”Un meci reușit. Noi din punct de vedere defensiv  ne-am descurcat destul de bine. Meciul a fost dominat de Ripensia și-n prima și-n a doua repriză. Noi am încercat să le ținem piept cât am reușit. Sun eu că a fost un antrenament bun. Ei și-au făcut câteva idei de atac contra unei echipe care a avut ca prim obiectiv să se organizeze foarte bine defensiv, să jucăm pe contra de câte ori am putut. Nu prea am putut de multe ori de multe, dar cel puțin din punct de vedere defensiv ne-am prezentat bine astăzi. Sincer, aș fi vrut să nu pierd, pentru că e important pentru noi să nu pierdem, însă victoria celor de la Ripensia este meritată. Dar am jucat cu o echipă de ligă superioară, care începe sâmbătă campionatul și le urăm succes”, a punctat Bălu.

Iată bilanțul Ripensiei din amicale: Fortuna Becicherecu Mic (0-1), la Timişoara, Septemvri Sofia (0-0), Flamurtari (2-0), U Craiova 1948 SA (1-1), FK Kit Go Pehcevo (2-1), FC Shkupi (1-1) (toate în Antalya), 2-2 cu Chișineu Criș și 2-1 cu Dumbrăvița, la Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ