DISTRIBUIȚI

Și anul acesta, la început de iunie, în zona centrală a orașului va avea loc Festivalul Artelor Timișorene. Evenimentul este programat în perioada 1-7 iunie, iar înscrierile pentru tinerii artiști dornici să participe sunt deja deschise.

La festivalul de care se ocupă Biroul de Organizare Eveniment din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara sunt așteptați artiștii locali, fie amatori, fie profesioniști, studenții, elevii, dar și timișorenii creativi, pasionați de oricare dintre cele șapte arte. Organizatorii așteaptă muzicieni și dansatori. ”Având în vedere mobilizarea extraordinară din anul 2019 a muzicienilor prin participarea în cadrul concursului de creaţie şi interpretare ”Bega Music Festival”, dar şi a coregrafilor prin prezenţa a nu mai puţin de 35 de trupe de dans, ne dorim  şi în acest an proiecte deosebite, cu precădere din zona teatrală şi a artelor vizuale”, se arată într-un comunicat al Biroului de Organizare Evenimente.

Festivalul va avea loc în toate cele patru piețe din centru: Piața Victoriei, Piața Libertății, Piața Unirii și Piața Sfântul Gheorghe. Domeniile dedicate sunt pictură, grafică, sculptură, ceramică, arte textile, design, fotografie, arhitectură, film, teatru, muzică, dans, etc. Atelierele vor avea loc zilnic, între orele 17,30-20,30. Înscrierile se fac până în 15 aprilie 2020, la adresa de email boe@primariatm.ro.

Cei care doresc să se înscrie trebuie să trimită: domeniul pentru care solicitantul aplică, titlul proiectului propus, locaţia avută în vedere, durata sau perioada de realizare, o scurtă descriere a acţiunii, prezentarea artiştilor participanţi, buget solicitat(detaliat ), necesar tehnic, numele solicitantului sau denumirea organizaţiei(dacă este cazul) şi o scurtă prezentare, dar și o declaraţie din care să rezulte faptul că prin realizarea proiectului propus:

  1. nu se încalcă legea dreptului de autor şi nu contravine legii ori bunelor moravuri, având în vedere expunerea ori comunicarea publică a acestuia.
  2. răspunde pentru siguranţa construcţiilor generate de proiectul propus, pe întreaga durata a festivalului şi de luarea măsurilor PSI şi de protecţia muncii
  3. are acordul părinţilor pentru fotografierea şi înregistrarea pe suport video a artiştilor minori incluşi în proiect

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ