DISTRIBUIȚI

PRO România Timiș a mai cooptat un nou membru, de data aceasta, un apropiat al fostului premier Sorin Grindeanu, care încă mai ”cochetează” cu PSD. Valentin Korman a intrat oficial în partid, iar organizația se simte tot mai puternică. De altfel, deputatul Adrian Pau spune că PSD și-a îndreptat atenția spre ei după anunțul candidaturii lui Marius Craina la primăria Timișoara.

Valentin Korman a fost consilier personal al lui Sorin Grindeanu, cât timp a fost președintele al Consiliului Județean Timiș. Ulterior, a lucrat în structurile centrale, la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc. Korman a simțit nevoia să-l ironizeze pe candidatul USR, Dominic Fritz. ”Alăturarea am făcut-o cu mult timp în urmă, am fost alături de Nicu și Adi (n.r. Nicolae Birău și Adrian Pau) încă de la începutul începutului. Referitor la candidați, avem un doctor, Marius Craina, și un primar. Nu văd ce aș putea spune despre ceilalți, având în vedere că unul este șomer. De fapt, am înțeles că nu e nici șomer, stă pe banii iubitei. Deocamdată, PRO România e singura formațiune care are un proiect pe termen mediu și lung”, a spus Valentin Korman.

Intrarea lui Valentin Korman oficial în PRO România vine la scurt timp după ce doctorul Marius Craina, ex-PSD, a făcut același lucru, pentru a candida la primăria timișoreană. Adrian Pau spune că acest lucru a provocat multe ”valuri” în județ. ”Marius Craina nu a fost refuzat de PSD. Ei și l-au dorit drept candidat, înainte să și-l dorească pe Adrian Orza. Acum și-au dat seama ce candidat au pierdut, de când a venit la PRO România, și încep să și-l dorească. Cei din organizația județeană nu l-au dorit, membrii și simpatizanții l-au dorit mereu și sunt sigur că îl vor vota”, a spus Adrian Pau, liderul local al PRO România Timiș.

Nicolae Birău, primarul de la Variaș, spune că PSD răspândește zvonuri în județ, că pentru multe primării, va fi o alianță cu PRO România. Birău a ținut să dezmintă aceste lucruri. ”Anumite candidaturi i-au deranjat pe vechii noștri parteneri, colegii de la PSD. Spun răspicat că PRO România are candidați proprii la alegerile locale și nu susținem candidații PSD la alegerile locale. Suntem onești față de colegii din teritoriu”, a punctat Birău.

Acum, PRO România are candidați pentru peste 50 dintre cele 99 de unități administrativ-teritoriale din Timiș. De comunicare din partid se vor mai ocupa și Viorel Bota, alt apropiat al lui Sorin Grindeanu, dar și Tiberiu Kiss, apropiat al lui Marius Craina.

 

LĂSAȚI UN MESAJ