DISTRIBUIȚI

Universitatea de Vest din Timișoara se mândrește cu o nouă clasare bună într-o ierarhie academică internațională. Instituția de învățământ superior din capitala Banatului ocupă un loc în primele cinci universități românești în Times Higher Education Emerging Economies 2020.

Practic, primele cinci sunt și universitățile din consorțiul „Universitaria”. Cel mai bine stă Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, situată în segmentul 201-2015, urmată de Academia de Studii Economice București, aflată pe segmentul 251-300. Apoi, pe segmentul 401-500 al Times Higher Education Emerging Economies 2020, se află, la egalitate, Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea din București și Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iași. De asemenea, alte patru universități au intrat în ierarhia internațională.

Marilen Pirtea a subliniat importanța consorțiului ”Universitaria”. ”Rankingul THE Emerging Economies 2020 confirmă că rolul internațional al Consorțiului „Universitaria” este strategic, cinci din nouă universități românești prezente în acest clasament fiind din alianța noastră. Dacă România vrea să-și potențeze semnificativ profilul internațional al educației și cercetării academice, prima și cea mai importantă cale este aceea de a impulsiona, prin resurse semnificative și politici publice naționale, dezvoltarea programelor de cercetare și de internaționalizare din cele cinci universități ale consorțiului nostru, pentru că, prin programele de studiu și cercetare pe care le avansăm, România este prezentă pe scena academică internațională. Cele cinci universități membre ale Consorțiului „Universitaria” sunt, practic, campioanele competiției internaționale universitare ce reprezintă România, într-un demers important de vizibilizare internațională și diplomație academică”, spune rectorul UVT.

Clasamentul Times Higher Education Emerging Economies 2020 ia în calcul 13 indicatori de performanță, grupaţi pe: activitatea de predare (30%); activitatea de cercetare (30%); impactul rezultatelor cercetării (20%); activitatea internaţională (10%); transferul de cunoştinţe către mediul socioeconomic (10%). Clasamentul a fost publicat la data de 18 februarie și reunește 553 de universități din 47 de țări.

foto: hipo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ