DISTRIBUIȚI

Sărbătoarea românească a iubirii, Dragobetele, nu va fi doar despre iubirea față de persoanele de sex opus, cel puțin la Politehnică. Biblioteca instituției de învățământ superior își va premia luni cei mai fideli utilizatori, într-un cadru inedit.

Premiile Bibliotecii UPT ajung anul acesta la a treia ediție. Zilnic, între 1000 și 3000 de utilizatori accesează serviciile bibliotecii, astfel că instituția a decis să își premeize cei mai fideli utilizatori, atât interni, studenți și profesori, cât și externi. În acest vor an vor fi premiați patru utilizatori, doi externi și doi interni. La finalul evenimentului care începe luni la ora 13,30, Corul Universității Politehnice, format din cadre didactice și studenți, va susține un recital.

Vor fi abordate piese corale internaționale, dar piese potrivite pentru specificul sărbătorii Dragobetelui. Se va intona, bineînțeles, Imnul academic „Gaudeamus”, dar și „Sara pe deal” (versuri Mihai Eminescu, muzica Vasile Popovici), „Va pensiero”, din opera Nabucco a lui Giuseppe Verdi și „Iac-așa” (prelucrare în stil folcloric de Simeon Nicolescu). UPT așteaptă toți melomanii și iubitorii de lectură la eveniment.

foto. upt.ro

LĂSAȚI UN MESAJ