DISTRIBUIȚI

Chiar dacă la club nu mai curg ”laptele și mierea” de altă, Timișoara Saracens reușește să mai convingă jucători din străinătate, să vină să practice sportul cu balonul oval în Banat. Iarna aceasta, clubul a adus doi pilieri din emisfera sudică.

Mai întâi, în ianuarie, cu timișorenii a semnat argentinianul Roberto Edmundo Tejerizo, de 31 de ani, care vine de la CSM Știința Baia Mare. Pilierul s-a format la clubul Tucuman LT. Tejerizo are patru selecții în naționala Pumelor, prima reprezentativă a Argentinei, și 15 în naționala Jaguarilor, a doua reprezentativă a statului sud-american. De asemenea, a jucat în echipa Barbarians, în partide contra Irlandei și Angliei. ”Sunt foarte bucuros să fac parte din echipa Timișoarei Saracens, o echipă cu performanțe deosebite, cu jucători renumiți. Sunt nerăbdător să aduc acestei echipe aportul meu, atât în teren, cât și în afara lui, prin experiența acumulată de mine în anii de activitate rugbystică. Sper să ajut clubul și echipa în realizarea obiectivului rămas pentru acest sezon, mai precis câștigarea campionatului”, a precizat Robert Tejerizo, care a semnat până la final de sezon cu timișorenii, cu opțiune de prelungire.

În februarie, clubul a mai adus un pilier, de data aceasta de 24 de ani, din Fiji. Este vorba de Joji Sikote, varul lui Mesake Doge, fost jucător al Timișoarei. A jucat la Naitasiri Rugby U20, Tailevu Rugby U20, Northland Team și Rewa Rugby. Cu Timișoara a semnat până la finalul sezonului viitor. ”Sunt foarte bucuros să fiu la Timișoara. Mulțumesc clubului și antrenorilor pentru oportunitate. Mă voi strădui să mă ridic la nivelul așteptărilor tuturor și să dovedesc că îmi merit locul în această echipă. Îmi place mult și atmosfera din grup, încă din prima zi am fost primit cu brațele deschise și băieții m-au făcut să mă simt ca acasă. Pot să spun că îmi place chiar și vremea din Timișoara și abia aștept să îmbrac tricoul de joc și să intru în teren”, a precizat Sikote.

În perioada aceasta, de la Timișoara mai mulți jucători sunt la echipa națională. Stejarii au pierdut cu 41-13 cu Georgia și cu 22-11 cu Portugalia, dar s-a impus cu 24-7 cu Spania. La acest meci au fost în lot de la echipa timișoreană  Eugen Căpățână Horațiu Pungea, Cătălin Fercu, Marius Simionescu, Ionel Melinte, Valentin Popârlan, Vlăduț Popa și Moa Maliepo.

foto. facebook.com/pg/rugbytimisoara

LĂSAȚI UN MESAJ