DISTRIBUIȚI

Într-o zi oricum tensionată pentru PNL, după ce la ședința de învestire a Guvernului nu a fost suficient cvorum, Ludovic Orban a făcut o declarație interesantă. Președintele PNL la nivel național a precizat că membrii de partid cercetați de justiție nu vor putea candida la alegerile locale. nicolae Robu a declarat că nu știe nimic despre acest subiect.

Președintele partidului la nivel național a precizat că nu se va face rabat de la stattul partidului absolut deloc. „Până la 1 martie organizaţiile judeţene trebuie să stabilească lista candidaţilor. Decizia organizaţiei judeţene trebuie votată în BPN. Cu siguranţă avem criteriile de integritate prevăzute în statut. De exemplu, dacă cineva e trimis în judecată nu poate să candideze. Statutul este obligatoriu de respectat de toate organizaţiile”, a declarat Ludovic Orban.

Nicolae Robu spune că se simte foarte liniștit. ”Nu știu despre ce e vorba, nu m-a anunțat nimeni. Nu știu ce a spus domnul președinte și prim-ministru Orban. În orice caz, eu nu sunt acuzat de corupție. Presupun că s-a referit la asta, în sensul de imoralitate, de lucruri care aduc beneficii personale sau pentru apropiați. Este o acuză de abuz în serviciu, în care nici măcar nu s-a încălcat vreo lege, ci s-a încălcat o hotărâre de guvern, dar nu de către mine, pe fond, ci de către un aparat care funcționează în primărie”, a declarat primarul Timișoarei.

Robu nu a dorit să comenteze cu subiect și predicat dacă are ca plan B o candidatură din postura de independent. ”Eu sunt penelist și doresc să candidez din partea PNL și sper să candidez din aprtea PNL pentru că nu am făcut nimic de care să se rușineze PNL, dimpotrivă, cred că am făcut lucruri cu care PNL se poate mândri. În câteva săptămâni totul se va clarifica și ne vom adapta. Eu sunt convins că nimeni nu mă consideră pe mine ca povară pentru PNL, pentru că chiar nu sunt motive de așa ceva. A văzut o țară întreagă pentru ce sunt eu trimis în judecată”, a mai spus edilul.

Nicolae Robu a fost trimis în judecată într-un dosar despre retrocedări ilegale. Semnătura lui se regăsește pe actele pentru două apartamente sărăcăcioase, într-un imobil vechi din cartierul Iosefin.

LĂSAȚI UN MESAJ