În an electoral, primarul Nicolae Robu marșează puternic pe promisiunile ce țin de infrastructura rutieră. Edilul spune că avansează lucrările la Inelul IV intravilan, cel puțin în ceea ce privește zona de nord. În ceea ce privește varianta ocolitoare de sud a centurii Timișoarei, primarul spune că în aprilie, e convins că vor începe lucrările.

Primăria a scos la licitație realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru legătura dintre Calea Aradului și Calea Sever Bocu, mai precis, strada Armoniei. Valoarea contractului este de peste 95 de mii de lei, cu termen de execuție de 135 de zile, iar ofertele se pot depune până la data de 2 aprilie ora 15. Între Calea Sever Bocu și Calea Lugojului, prin spatele cartierului Lipovei, edilul se laudă cu lucrările, deși între străzile Constructorului și Măcin, treaba stagnează de cinci ani. ”Într-un anumit punct se lucrează, până mai departe, spre UMT. Se lucrează și se va ajunge într-o altă etapă pe strada Măcin”, spune Robu.

Desigur, Inelul IV depinde de multe aspecte pentru a fi realizat integral, între care și două poduri noi peste Bega, unul în extremitatea estică a orașului, altul, în zona Solventul, unde se va face și un nou pasaj la trecerea cu calea ferată, care se face actualmente la nivel cu șoseaua. ”Este lucrarea cea mai amplă, pentru că inelul IV înconjoară orașul, dar, am mai spus-o, este intravilan”, a mai spus primarul.

Cât despre demararea lucrărilor la varianta ocolitoare de sud a centurii Timișoarei, din Ghiroda până după Utvin, Robu spune că joi, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere va da autorizația de construcție. Primarul crede că munca efectivă de șantier va începe în aprilie. ”Eu estimez că vor începe undeva prin luna aprilie. Încerc să fiu cât mai realist, mai devreme de aprilie nu pot începe”, a precizat Robu.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ