DISTRIBUIȚI

Timișoara începe să se pregătească pentru valul de turiști care va sosi în Babat în 2021. O inițiativă simpatică va prinde contur la Muzeul de Artă Timișoara, de unde vizitatorii vor putea cumpăra monede personalizate, inscripționate cu imaginea Palatului Baroc din Piața Unirii. Inițiativa e inspirată de la marile muzee ale lumii, dar și din alte zone din România. 

Ideea aparține angajaților Muzeului de Artă, unde deja s-a identificat un spațiu pentru amplasarea unui automat de monede. Vorbim, desigur, de monede din metal, care vor fi produse de cei care vor câștiga licitația pentru amplasarea automatului. Firma va avea de plătit chirie pentru spațiu și utilități. Astfel de monede personalizate sunt foarte îndrăgite de turiști, care cumpără de la fiecare muzeu vizitat. Pentru Timișoara, vorbim de o premieră în instituțiile de cultură. Procedura de închiriere se va face prin licitație publică, pentru care Consiliul Județean Timiș și-a dat deja girul, după un vot în ședința de plen de miercuri.

În ședință, liderul de grup al consilierilor județeni PNL, Nicolae Bitea, le-a recomandat și Muzeului Banatului și Muzeului Satului să copieze inițiativa Muzeului de Artă. ”O simplă recomandare către domnii directori, domnul Ilaș și domnul Radosav. Este de apreciat inițiativa Muzeului de Artă în ceea ce privește amplasarea acestui automat de monede, imprimate cu anumite imagini reprezentative pentru Muzeul de Artă. Cred că ar fi de luat în seamă ca inițiativă și din partea celorlalte două instituții, având în vedere că Timișoara va deveni capitala culturală europeană peste foarte puțin timp și aceste două obiective vor fi de interes pentru turiști”, a precizat Bitea.

Călin Dobra a spus în plen că urmează să se facă proceduri similare și la Muzeul Banatului și Muzeul Satului. Astfel de automat există, spre exemplu, la Salina Turda, la Poarta Sărutului din Târgu Jiu și la Palatul Culturii din Iași, și au mare succes. Cei de la Muzeul de artă estimează că o monedă va costa în jurul a 10 lei, dar prețul va depinde și de câștigătorul licitației.

foto: justitiecurata.ro

LĂSAȚI UN MESAJ