DISTRIBUIȚI

După ce săptămâna trecută actualul director numit de PNL, Raul Pătrașcu a oprit computerul tomograf cel mai nou de la Spitalul Județean pentru că nu avea autorizațiile necesare și a chemat Corpul de Control din Ministerul Sănătății, ei bine, oamenii de la București au sosit la Timișoara. Fostul director Marius Craina spune că totul e o înscenare menită să-l discrediteze, pentru că e candidat la Primăria Timișoara. Colegul său de partid Adrian Pau îl arată cu degetul pe Virgil Păunescu.

Craina spune că i se pare ciudat că tot scandalul apare după ce și-a anunțat candidatura la Primăria Timișoara din partea PRO România. ”Chiar mă gândeam de ce Corpul de Control al ministerului a venit tocmai acum, când putea veni oricând. Este nu cred că este o coincidență că a venit imediat după anunțarea candidaturii la primărie, ceea ce mă face extrem de încrezător. Nu cred că altfel, deplasau corpul de control într-un moment atât de delicat pentru România. Am aflat și eu din presă că aparatul nu avea autorizație. Acela a fost un aparat nou, venit de la minister. Am efectuat toate demersurile pentru instalarea aparatului. A venit Direcția de Sănătate Publică, s-au făcut niște teste și au trebuit făcute câteva modificări. Am pus la dispoziție tot ce era necesar pentru ca aparatul să fie corect amplasat. Nu era corect ca un aparat nou să nu funcționeze. La final de 2018 am făcut un inventar al tuturor aparatelor de radiologie, nu apărea niciunde că nu există autorizații pentru aparat. Întotdeauna au susținut că e bine să se facă aceste controale, dar săs e facă prin intimidare…”, a spus Marius Craina.

Fostul șef de la radiologie, Florică Bârsășteanu a intrat în concediu medical chiar înainte să se oprească tomograful. Craina spune că nu a vorbit cu reputatul radiolog pe această temă. În schimb, colegul de partid al candidatului la primărie, deputatul Adrian Pau, spune că Virgil Păunescu, șeful de la Oncogen, a pregătit o răzbunare pentru că Marius Craina, ales președinte ale Senatului Universității de Medicină, nu l-a susținut în alegerile pentru funcția de rector, câștigate de Octavian crețu la pas. ”Domnul Craina este diplomat, așa cum îi stă bine unui candidat la primărie. Dacă Marius Craina îl susținea pe Virgil Păunescu la funcția de rector, nu mai erau probleme cu autorizația computerului tomograf și nici nu venea Corpul de Control. Timpul o va demonstra că este acțiunea domnului Păunescu. Știm și alt cunoscut medic din Timișoara, care a avut reacții din partea aceluiași grup care acum. Domnul Pătrașcu a învățat la Facultatea de Fizică cum stă treaba cu autorizația la aparate. Probabil la Sorbona”, a spus, ironic, Pau.

Virgil Păunescu e șef la Institutul Oncogen, unde Raul Pătrașcu a lucrat anterior ca PNL să-l numească, la doar 30 de ani, director al Spitalului Județean. Presa timișoreană a scris că un anumit grup liberal, din care ar mai face parte și Cristian Bușoi sau Vlad Iman au anumite interese în zona sănătății din Timișoara. Întrebat dacă sugerează că Pătrașcu este doar o marionetă a lui Păunescu, Pau a evitat răspunsul.

Altfel, în contextul candidaturii sale, Marius Craina spus că este important că autoritățile locale să fie mai atente la renovarea clădirilor istorice din oraș, pentru că 2021 bate la ușă. Craina nu crede că sunt bani pentru a mai readuce toate edificiile istorice într-o stare excelentă și că era mai bine să se facă doar câteva, dar cele reprezentative. De asemenea, candidatul PRO România a precizat că are o relație foarte bună cu Călin Dobra, deși a renunțat la ideea de a candida din partea PSD, așa cum s-a anunțat în primăvara lui 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ