DISTRIBUIȚI

Agitația crește în România, după ce în mai multe state europene numărul de îmbolnăviri de coronavirus crește, iar la noi în țară, avem un prim pacient infectat, cu stare stabilă. Aeroportul Internațional ”Traian Vuia” Timișoara ia măsuri în contextul preveniri epidemiei, iar operatorul Wizz Air rărește cursele spre Italia. De asemenea, Serviciul de Probațiune Timiș își limitează capacitatea.

La aeroport, atenția este sporită pentru cursele care vin de la Milano (aeroportul Bergamo) și Treviso. Încă de la îmbarcare, cei ce vin în Timișoara din cele două zone vor primi chestionare. Pentru angajații Direcției de Sănătate Publică Timiș, aeroportul pune la dispoziție cinci scannere termice portabile și o cameră de izolare, pentru situații când se impune. Vor exista și facilități pentru carantină, cu opt paturi, baie, bucătărie și încălzire. În aeroport, se dezinfectează totul permanent, iar la nevoie, se poate institui flux separat pentru cursele externe cu probleme. De asemenea, se actualizează planul de măsuri în permanență.

Oricum, faptul că mulți români se întorc din Italia, de teama epidemiei de coronavirus din Peninsulă, precum și renunțarea la concediile în țara foarte ofertantă pentru turiști, a făcut ca și vânzarea de bilete de avion să scadă. Wizz Air a decis să scadă numărul curselor în perioada 11 martie – 2 aprilie. Pentru Milano, vor fi două curse săptămânale, în loc de cinci sau șapte. De asemenea, pentru Bologna, Bari, Roma și Treviso, va fi o singură cursă săptămânală, în loc de două, trei sau cinci. Cei care au rezervări făcute și vor fi afectați, vor fi anunțați cu 14 zile înainte.

De asemenea, pentru o lună, de vineri, Serviciul de Probațiune Timiș nu va mai desfășura activități cu cei care vor călători în afara țării. ”Începând cu data de 28.02.2020, Serviciul de Probațiune Timiș nu va mai desfășura activități specifice (evaluare, supraveghere, programe de reintegrare socială) cu persoanele din evidență care au călătorit sau vor călători în afara ori din afara granițelor țării, într-un interval de 30 de zile anterior datei fixate pentru întrevedere, indiferent de țara de destinație ori de proveniență sau de mijlocul de transport utilizat”, transmite instituția. Reluarea activității va fi decisă de director.

Joi, la ora 14,30, în Timiș, 274 de persoane se aflau în izolare, potrivit cifrelor Direcției de Sănătate Publică Timiș. 39 au intrat în izolare până la amiază, iar 235 erau deja în această situația. În cel mai vestic județ al țării, nimeni nu este în carantină.

LĂSAȚI UN MESAJ