DISTRIBUIȚI
Sâmbătă seara, 29 februarie, mansarda B2 a Bastionului Maria Theresia a găzduit lansarea proiectului HoT: Cetate, realizată cu sprijinul Muzeului Național al Banatului și al Consiliului Județean Timiș.
„Astăzi lansăm cea de-a patra ediție a proiectului Heritage of Timișoara, cea dedicată cartierului Cetate. În urmă cu patru ani am început cu cartierul Fabric, a urmat Iosefin și Elisabetin, iar anul acesta vom aborda cartierul Cetate, centrul turistic al orașului. În cadrul proiectului cercetăm și inventariem clădirile din patrimoniu ale orașului, ale cartierului pe care îl alegem în fiecare an, iar prin intermediul artei contemporane promovăm valorile patrimoniale; atât cele construite, cât și poveștile din spatele acestora”, a declarat Mihai Moldovan, coordonatorul acestui proiect.
Auditoriul s-a bucurat de prezența arhitectului Mihai Opriș, care a susținut o prezentare despre istoria și dezvoltarea urbanistică a cartierului istoric Cetate, de cărțile poștale pe care au avut ocazia să le trimită celor dragi chiar de la fața locului, dar și de-o surpriză dulce, atent aranjată.

LĂSAȚI UN MESAJ