DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara și Consiliul Județean Timiș joacă un mic meci de ping-pong cu pista de biciclete făcută pe fonduri europene, care leagă Timișoara de Serbia. În curând vor expira cei cinci ani în care administratorul pistei, aflată într-o stare de degradare, este Administrația Bazinală Banat. ”Pe fir” a intrat și primăria timișoreană, iar Călin Dobra spune că CJT vrea pista, dar în condiții legale.

Dobra spune că nu vrea ca pista să devină subiect de campanie electorală, deși a devenit deja, după anunțul lui Robu de vineri. ”Este un subiect în primăria consideră că trebuie să intervină, neavând atribuții în județul Timiș. Cred c am fost foarte clar că nu aș vrea ca acest subiect, în care CJT a fost partener, să devină subiect de campania. Când se închide acest proiect va trebui să investim în această pistă, care nu se află în anumite porțiuni într-o stare bună. Există un proiect cu continuarea pistei și pe parte până la Zrenjanin, cu punct de trecere a frontierei și pe canal și pe pistă. Când ABA Banat ne va pune la dispoziție toate documentele solicitate de Direcția de Patrimoniu vom lua măsuri să stabilim dacă investim”, a declarat Călin Dobra.

Deși în plenul din ianuarie i-a spus lui Titu Bojin, directorul ABA Banat, că să preia instituția sa pista, Călin Dobra spune că totuși CJT ar dori să administreze obiectivul, dar totul depinde de portița legală. ”Nu s-a pus probleme de a nu dori. Se pune în discuție respectarea legislației pentru administrarea unei astfel de investiții. Pista se află pe un mal care este în zona de securitate a canalului Bega. Nu e așa simplu cum declară unii prin presa sau vorbesc unii în plen. Transferarea de administrarea trebuie să se facă cu respectarea legilor și o poate face Ministerul Apelor, Pădurilor și Mediului. Apele Române nu au atribuții de administrare a pistei, au avut timp de cinci ani”, a mai spus Dobra, cu ”înțepături” pentru Robu și Bojin.

Dobra a mai spus că nu exclude un parteneriat cu Primăria Timișoara pentru administrarea pistei. Pista de biciclete a fost realizată printr-un proiect pe fonduri europene și acum este într-o stare destul de degradată.

Citește și: ”Bătaie” pe pista de biciclete până în Serbia. Robu, ironii noi către Dobra

foto: Valentin-Pokus Alex

LĂSAȚI UN MESAJ