DISTRIBUIȚI

 

Tinerii exponenţi ai noii generații, cei bine educați, dar și mai bine informați, au respect și responsabilitate mai mare față de mediu decât și-ar putea închipui inclusiv edilii. Teodora, o elevă de generală a Liceului Pedagogic ”Carmen Sylva”, face apel printr-o sesizare către primarul Nicolae Robu, și cere mai multe containere pentru selectarea colectivă. Timișoara colectează selectiv, dar în niciun caz așa cum pretinde UE, și cum ar trebui într-un municipiu de talia Timișoarei.

„Există containere de reciclat sticlă și hârtie, dar sunt la distanțe mari unele de altele, astfel că puțini sunt oamenii care se deplasează pentru a recicla diverse deșeuri. În acest an am vizitat un oraș din Canada și am observat că acolo fiecare domiciliu beneficiază, din partea primăriei, de containere separate pentru deșeurile reciclabile și nereciclabile, acestea fiind colectate în zile diferite de către de salubritate. Într-adevăr, în Uniunea Europeană se colecteaza separat hârtia, plasticul, sticla, organicele, conservele etc, dar eu consider că măcar colectarea separată a deșeurilor reciclabile și nereciclabile (organice) este posibilă în orașul nostru, deoarece suntem acum un oraș modern și civilizat”.

Tânăra este satisfăcută de proiectele de investiții din Timișoara și îi mulțumește primarului pentru interesul în acest domeniu, dar ar vrea mai multă atenție pentru mediu.

Mirabela VLAD

LĂSAȚI UN MESAJ