De joi, Centrul Regional Timișoara din cadrul Agenției Națională Împotriva Traficului de Persoane  demarează campania ”Încredere în mine + alegeri bune = libertate”. Scopul inițiativei este de a reduce exploatarea sexuală a minorelor din județele din vestul țării, unde, din păcate, problema nu a fost eradicată în totalitate.

Campania se va desfășura pe tot parcursul anului, dar începe joi concret, la Lipova. Cei de la Casa de tip familial Beer vor fi informația cu privire la acest fenomen. În 219, cei de la Centrul Regional Timișoara, care are în subordine și județele Arad și Caraș-Severin au avut de-a face cu 20 de cazuri de fete exploatate sexual. Dintre ele, opt erau minore, iar una dintre victime a fost și supusă pornografiei infantile. În general, există anumite categorii sociale care au un risc mai mare de a cădea în mrejele traficanților de carne vie, mai ales prin metoda ”loverboy”.

Familiile dezorganizate reprezintă un factor de risc. ”În ultimii doi ani, majoritatea victimelor exploatării sexuale sunt tinere sau chiar minore ce provin din familii dezorganizate, cu părinți plecați în străinătate sau provenite din centre de plasament. Lipsa unui suport real din partea familiei a determinat aceste tinere să nu aibă încredere în propria persoană, să nu reușească să ia decizii corecte și astfel, să cadă în capcana racolatorilor”, spus cei de la Centrul Regional Timișoara.

Campania ”Încredere în mine  + alegeri bune = libertatea” își propune tocmai să reducă riscul persoanelor vulnerabile, de a deveni victime ale traficului de persoane. Partenerii campaniei sunt: Logs  – Grup de Inițiative Sociale, Fundația Missio Link International, Club Foto Lovrin, Inspectoratul de Poliție Județean Timiș – Biroul de analiză și prevenire a criminalității, Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin  – Biroul de analiză și prevenire a criminalității, Inspectoratul de Poliție Județean Arad – Biroul de analiză și prevenire a criminalității, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin.

LĂSAȚI UN MESAJ