DISTRIBUIȚI

Cantina socială din Jimbolia, dar și străzile adiacente, vor căpăta o față demnă de mileniul al treilea. Renovarea locului unde cei nevoiași iau masa, precum și a zonei din jur se va face printr-un contract de finanțare cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, prin care vor veni fonduri nerambursabile, din programul pentru sprijinirea orașelor mici și mijlocii.

Proiectul vizează reabilitarea, modernizarea și consolidarea fostei cantine școlare a Liceului Tehnologic „Mihai Eminescu”, din strada Tudor Vladimirescu, devenită între timp cantină socială pentru persoanele cu risc de sărăcie. Proiectul prevede intervenții ample: realizarea unui acoperiș nou, izolarea termică a pereților exteriori, a planșeului sub șarpantă și a pardoselii, înlocuirea tâmplăriei, refacerea pardoselilor interioare, amenajări interioare și finisaje, înlocuirea instalațiilor, dotarea cu mobilier și echipamente specifice.

De asemenea, proiectul „Îmbunătățirea calității vieții populației din Orașul Jimbolia prin realizarea unei cantine sociale și prin reabilitarea căilor de acces spre străzile adiacente cantinei sociale”. presupune și îmbunătățirea aspectului spațiului public urban. Asta înseamnă că vor fi reabilitate căile de acces la cantină: străzile Tudor Vladimirescu, Lorena, Mihai Eminescu, Emerich Bartzer și Republicii din Jimbolia.

Valoarea totală a proiectului este de 2,65 de milioane de lei, dintre care 2,53 de milioane sunt finanțarea nerambursabilă. Perioada de implementare este de 17 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ