DISTRIBUIȚI

PRO România Timiș va candida cu Marius Craina la Primăria Timișoara și cu Adrian Pau pentru președinția CJ Timiș. Actual deputat, Pau a vorbit despre negocierile purtate în partid cu Titu Bojin pentru ca să candideze el susținut de partidul lui Victor Ponta, eșuate până la urmă. Altfel, Pau are promisiuni avangardiste pentru județ, cum ar fi apartamente pentru șefii de promoție de la toate facultățile din oraș.

Pau spune că Bojin e prea bătrân și e asimilat ca „baron local” PSD. ”Titu Bojin nu se încadrează în ceea ce noi ne dorim. Cu toate că îmi e prieten și e un bun manager, el este asociat cu baroni PSD. Dacă venea pe lista PRO România trebuia să vină membru de partid. Poate să devină oricând membru PRO România, însă noi nu putem paria pe dânsul pe termen mediu sau lung. Nici băncile nu mai dau credit după o anumită vârstă. A avut un mandat de președinte al consiliul județean bun, mult mai bun decât al domnului Dobra”, a spus Adrian Pau. PRO România speră să aibă cinci consilieri locali la Timișoara și șase consilieri județeni. Rămâne de văzut la ce partid se va duce Titu Bojin să-l susțină la alegeri.

De altfel, Pau va deschide lista de consilieri județeni ai PRO România. Parlamentarul se laudă că dacă va ieși președinte de CJ, va da locuințe gratuite tuturor șefilor de promoție de la toate facultățile ce aparțin de universitățile din oraș. Pau spune că în aceste locuințe pot sta și cei cu domiciliu în Timișoara. Apartamentele ar fi pe un număr limitat de an, și închiriate cu o chirie subvenționată, plus plata utilităților. ”Am avut o discuție cu Călin Dobra, dar din nefericire, nu s-a făcut nimic pentru proiectul în sine. Este un proiect la care țin foarte mult, pe care nu l-am copiat de nicăieri”, a spus Pau.

Despre fostul său coleg, actual președinte CJT, și contracandidat la alegerile din iunie, Pau spune că nu a dezvoltat județul suficient, deși bani erau. „Dobra are trei exerciții financiare terminate cu excedente. Nu este normal să începem anul cu excedent. Și-a cheltuit banii cu sume minime pentru funcționare, dar niciodată nu și-a putut cheltui banii pe investiții. Cred că Timișul nu mai poate continua în felul acesta, are nevoie de un președinte mai eficient”, a spus Pau. De asemenea, pau a spus că CJT face prea mult activități culturale ”fără niciun fel de impact”.

Pau a spus că doar de Titu Bojin îi e frică la alegerile pentru CJT, după care a recunoscut că se teme și de Alin Nica. ”De Alin Nica îmi e cam frică, pentru că este un primar care a făcut ceva pentru localitatea sa. Și ar putea face și pentru consiliul județean. Le urez tuturor candidaților succes, dar pe Alin Nica îl respect. Cred că este singurul care ar putea face ceva pentru consiliul județean. Are multe calități, a fost și la Vocea României, și la Șefi la cuțite, îi place să gătească. Cred că PNL ar putea face ceva și pentru meseriile care nu necesită studii superioare. Au o linie de rapsozi în partid”, a spus Adrian Pau despre candidatul PNL la șefia județului.

Altfel, Nicu Birău, unul dintre primii membri din filiala Timiș, a ironizat faptul că PNL ia primari de la PSD. ”Mulțumesc PNL, că au reușit să spulbere un mit, că suntem în spatele sau alianță cu PSD. PNL a transferat acum câteva zile șapte primari de la PSD, și mai vor încă șapte. Șapte primari PSD pe care i-au hulit acum câteva luni de zile, că sunt slugile lui Dragnea și Dăncilă. Cred că e o dovadă de ipocrizie dusă la rang de artă”, spune Pau.

 

LĂSAȚI UN MESAJ